23 / 04 / 2024

Samsun'da sel Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nı vurdu!

 Samsun'da sel Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nı vurdu!

Samsun'da gece başlayan şiddetli fırtına ve yağış sonucu Mert Irmağı taştı. Kuzey Yıldızı TOKİ Konutlarındaki apartmanların zemin katlarına su bastı.




Samsun'da gece başlayan şiddetli yağmur ve fırtına Mert Irmağın'ın taşmasına sebep olurken hayatı olumsuz yönde etkiledi. Canik'de bazı köprüler yıkılma tehlikesi taşırken yollar ulaşıma kapatıldı. Fırtına ve yağmur sonucu sel meydana gelirken, araçlar suya kapıldı özel bir hastane ile çok sayıda binanın zemin katlarına su bastı.


Cezaevi Mahallesi'ndeki köprü Mert Irmağı'nın taşması sonucu yıkılma tehlikesi yaşarken kanalizasyonlar taştı ve ilçelerin elektrikleri kesildi.  İlçenin Hacı İsmail Mahallesi ile ulaşımı da kesilirken Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ise dere sularının taşması sonucu çok sayıda ev sular altında kaldı. İnsanlar çatılara çıkarak uzun süre kurtarılmayı bekledi. Ancak iş makinalarının da bölgeye gitmekte güçlük çektiği belirtildi.


Su taşkınları nedeniyle Samsun -Ordu tamamen ulaşıma kapatıldı. Samsun-Ankara karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı. Köylerdeki ekili arazilerde büyük zararlar meydana geldiği belirtilirken, fırtına nedeniyle ağaçlar yıkıldı. Park halindeki otomobiller sel sularına kapılıp sürüklendi. Tekkeköy İlçesi'nde de Kirazlık deresinin suları yükselince köprünün çökme ihtimali nedeniyle ulaşıma kapatıldı.


Belediye ekipleri ile Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri de bölgede çalışmalara başladı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kriz masası oluşturduklarını, arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.


Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yer alan  TOKİ  Kuzey Yıldızı konutlarında 1,5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz ile bilikte 3 kişinin cesetlerine ulaşıldı. Canik ilçesi Kirazlık mevkisinde yer alan akaryakıt dolum tesisleri yakınında, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimliğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi.


Hürriyet


Geri Dön