25 / 04 / 2024

Samsun'da Sheraton Otel inşaatı durduruldu!

Samsun'da Sheraton Otel inşaatı durduruldu!

Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında bulunan, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü 'nün kullandığı kamuya ait araziye yapılan otel inşaatı, mahkeme kararıyla durduruldu...



Samsun'da yapımı devam eden Sheraton Otel inşaatı, Mimarlar Odası Şubesi'nin başvurusunu değerlendiren 1'inci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu. Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü'nün kullandığı kamuya ait araziye yapılan otel inşaatı, mahkeme kararıyla durduruldu. "Kararla ilgili basın açıklaması yapan TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı Selami Özçelik, "Yüksekliği 160 metrelik bir otel projesi tasarlandığı öğrenildiğinde; Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gerekçeli görüşümüz aktarılmış ve sonuç alınamayınca da 6 Nisan 2012 tarihinde yargı yoluna gidilmiştir" dedi. 


MEVZUATTA ÖNEMLİ AYKIRILIKLAR 


160 metrelik bina yükseldiğinin 102 metreye indirilerek otel inşaatının yapımına yeniden başlandığını ifade ede Selami Özçelik, "Bu haliyle de imar mevzuatına önemli aykırılıklar taşıdığından geçen 18 Mart tarihinde ikinci bir dava daha açılmıştır. Yasalar, yönetmelikler ve şehircilik kuralları yok sayılarak belediye meclis kararıyla ayrıcalıklı yapılaşma koşullarıyla donatılan bu yapı adeta, imar rantının Samsun üzerindeki egemenliğini simgelemektedir. Bu anlayış sürdürüldüğünde Fener Plajı'da halkın kullanımından alınıp otelin kullanımına yönlendirilecektir" diye konuşarak şöyle devam etti: düzenlenen yapı ruhsatının hukuka uygun bulunmadığı sonuç ve kanaatine ulaşmış, söz konusu yapının İnşaat "Samsun l'inci İdare Mahkemesi yargılamanın bu aşamasında, geçen 5 Eylül'de söz konusu parsel için, plan notlarıyla mevzuata aykırı ayrıcalıklı düzenlemeler getiren imar değişikliğinde ve bu plan değişikliği uyarınca faaliyetinin devam ediyor olması nedeniyle ileride telafisi güç ve imkansız zararların ortaya çıkabileceği gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir." 



Ekip


Geri Dön