29 / 03 / 2024

Samsun'da yol çalışmaları sürüyor!

Samsun'da yol çalışmaları sürüyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kentimizde ulaşımın kolaylaşması için her bir köşeyi şantiyeye çevirdik” dedi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı ve yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un her noktasında ulaşımın kolaylaşması adına büyük projelerin olduğunu belirtti.

Atakum’da Aydınlık Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı ve Pamuklu Bulvarı’nda yapılan toprak tesviye çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Nüfus yoğunluğunun her geçen gün arttığı, Samsun’umuzun gözbebeği ilçelerinden birisi olan Atakum’da ulaşımın kolaylaşması için Aydınlık Caddesi, 19 Mayıs ve Pamuklu Bulvarı’nda yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kentimizin her bir köşesini şantiyeye çevirmiş durumdayız” diye konuştu.

Projelerin yıl sonuna kadar bitmesini hedeflediğini dile getiren Başkan Yılmaz, teknik bilgiler hakkında şunları söyledi: “Aydınlık Caddesi üzerinde yaptığımız Çobanlı Mahallesi ana ulaşım yolu toprak tesviye işlerinin yapımında fiziki gerçekleştirmenin yüzde 95’i tamamlandı. Burada 2.6 kilometre mevcut yolun 1.6 kilometrelik kısmını tamamlamak üzereyiz. Proje ile birlikte cadde Abdullah Gül Bulvarı ve Anafartalar Lisesi’ne bağlanmış oldu. 19 Mayıs Bulvarı’nda yaptığımız çalışmalarda ise Vatan Caddesi ile Aydınlık Caddesi’ni birbirine bağlayacağız. 2.4 kilometre uzunluğundaki yolun toprak tesfiye çalışmalarının yüzde 50’si tamamlandı. İnönü Bulvarı’nı Başbakanlık  TOKİ  konutlarına bağlayacak olan ve 4 kilometre uzunluğunda olacak Pamuklu Bulvarı Projemizin ise yüzde 85’i tamamlanmış durumda.”

Öte yandan Toybelen Mahallesi’nde bulunan Keresteciler Sitesi için yapılan ulaşım yolu çalışmaları kapsamında toprak tesviye işlerinin de tamamlandığını ve yüzde 20 iş artışı gerçekleştiğini ifade eden Başkan Yılmaz, burada da 3 bin 100 metre yeni yol çalışması yapılarak Keresteciler Sitesi’ne ulaşımı kolaylaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Hürriyet


Geri Dön