20 / 04 / 2024

Samsun'da yol üzeri park yerlerinin tespiti yapılacak!

Samsun'da yol üzeri park yerlerinin tespiti yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Büyüksehir Belediyesi sınırları dahilinde Samsun Geneli 1.Derece Kent Merkezleri Yol Üzeri Park Yerlerinin Tespiti yaptıracak



SAMSUN BÜYÜKSEHİR BELEDİYE BAşžKANLIĞINDAN

1- İHALE KONUSU OLAN IS: Tasarruf Hakkı Belediyemize alt 'Samsun Büyüksehir Belediyesi sınırları dahilinde kent merkezindeki karayolu şebekesi üzerinde Trafik Sirkülasyonu ve Geometrik Düzenleme Projelerinin hazırlanarak Samsun Geneli 1.Derece Kent Merkezleri Yol Üzeri Park Yerlerinin Tespiti, Projelendirilmesi İle 75 adet Parkomat Makinelerinin temini, kurulumu, 10 yıl süre ile isletilmesi isi', tanzim olunan şžartnamesine göre, 2886 Sayılı Devlet ihale Kanunu'nun 36. Maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile İhale edilecektir.

2- İSİN YAPILMA YERİ:
Samsun Büyüksehlr Belediyesi sınırları içinde UKOME'nin belirlediği ve şehrin gelişimine göre belirleyeceği park yerleri.

3- şžARTNAME VE EKLERİNİN ALINACAĞI YER: İhale dokümanı (Matbu teklif mektubu, idari Sartname.Sözlesme Taslağı,Parkomat Teknik şžartnamesi, Proje Teknik şžartnamesinden oluşmaktadır.) Samsun Büyüksehlr Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler şžube Müdürlüğü veznesine 100,00.- TL. (Yüz Türk lirası) yatırılarak, alınacak makbuz aslının ibraz* karşılığında, Makine ikmal Bakım ve Onarım Dairesi Baskanlıgı'ndan (Derebahce Tesisleri) temin edilecektir.

4- İHALENİN YERİ, SAATİ VE USULÜ: Bahse konu İhale 01/04/2011 tarihinde, Cuma Günü Saat 15.30'da Büyüksehir Belediye Encümen Toplantı Salonunda, 2886 Sayılı Devlet ihale Kanunu'nun 36. maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.
-Belediye ihaleyi yapıp yapmamakta bir bölümünü veya tamamını yapmakta ve uygun bedeli tespitte tamamen serbesttir. Söz konusu is, brüt ciro üzerinden hasılat paylaşımı esasına göre yüklenici tarafından belediyeye verilecek brüt ciro üzerinden hasılat payı oranı olan %15'ten az olmamak kaydıyla, en yüksek hasılat brüt ciro üzerinden payı oranını teklif eden istekliye ihale edilir.

5- YAPIM VE İSLETME SÜRESİ: Yüklenici .sözleşmenin imzalanmasından sonra Is programı ve uygulama projesinin uygun görülerek onaylanmasına müteakip idare tarafından kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ise başlayacak ve azami 120 takvim günü içinde İhalede belirtilen parkomat cihazlarını kurarak isletmeye alacaktır.

Samsun Büyüksehir Belediyesi sınırları dahilinde kent merkezindeki karayolu şebekesi üzerinde trafik sirkülasyonu ve geometrik düzenleme projelerinin yüklenici tarafından hazırlanarak Samsun geneli 1. Derece kent merkezleri yol üzeri park yerlerinin tespiti, projelendirilmesi ile 75 adet parkomat makinesinin ve zaman içinde oluşabilecek İlavelerin temini, kurulumu ve kurulum sonrası isletilmesi isi süresi sözleşmeye müteakip 10 yıldır.

6-MUHAMMEN BEDEL: Takribi Yatırım Maliyeti:
2.748.000,00 TL.( iki milyon yedi yüz kırk sekiz bin TL'dır.

GECICI VE KESİN TEMİNAT: Geçici teminat takribi yatırım maliyetinin % 3'ü olan 82.440,00 TL (Seksen iki bin dört   yüz kırk TL'dır.

7- İHALE KATILABİLME şžARTLARI: ihaleye katılacak isteklilerden, ihaleye katılabilmek ve teklif verebilmek ıcin istenen yeterlilik şartları ve gerekli belgeler;

A) Kanuni İkametgah belgesi,
B) Türkiye'de tebligat için adres beyanı,
C) Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi,
D) imza sirküleri,

a- Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,
b- Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de şubesi
bulunmayan yabancı tüzel kişilerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu Türk konsoloslugunca veya
Türk Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.)
c- Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her
birinin (a) veya (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

E) İstekliler adına vekaleten iştirak ediliyor İse istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi,

F) İsteklilerin ortak girişim olması halinde şartnameye ekil örneğine uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi,

G) Vergi borcu bulunmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden, ihale İlan tarihinden sonra alınmış belge,

H) Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu bulunmadığına dair ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürlüğünden, ihale İlan tarihinden sonra alınmış belge,

l) Bu isin İlan tarihinden sonra temin edilmiş tarih, sayı ve banka kasesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli kullanılmamış nakit kredisi İle kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren banka referans mektubu, (Kullanılmamış nakit kredisi ve teminat mektubu kredisinden herhangi biri muhammen bedelin % 10 undan az olamaz.)

I) Yeterlilik için aşağıdaki is deneyim belgelerinden en az l'inl sağlamak koşuluyla, İhaleye teklif verebilmek için, isteklilerden istenen is deneyim belgeleri şunlardır.

a) Yurtiçinde veya yurtdışında bir şehirde en az 1000 araçlık yol üzeri park yerleri projelendirmesi isi yapmış olma belgesi,
b) İsteklinin önerdiği parkomat cihazından yurtiçi veya yurtdışında bir şehirde son 10 yıl içerisinde en az 150 adet kurmuş ve bunların sorunsuz çalışıyor olması belgesi,

J) İsteklilerin tekliflerinin değerlendirilmesi için, ihale şartnamesi madde 10 de belirtilen
şartları taşıyan bilgi ve belgeler,

K) Geçici teminata alt belge,

8-PARKOMAT CİHAZININ TEKNİK DEĞERLENDİRİLMESİ: Parkomat cihazlarının teknik değerlendirilmesi ihale yetkilisljarafından oluşturulacak komisyonu tarafindan yapılacaktır.

9- PARKOMAT CİHAZLARININ TEKNİK YETERLİLİK DEĞERLENDİRMESİ:

istekliler ihale dosyaları ile birlikte ihale teknik şartnamemizde belirtilen özelliklere sahip bir parkomat cihazını offline (cevrimdısı) çalışır vaziyette olacak seklide ve yine ihale teknik şartnamesinde belirtilen her tür sertifika, katalog, doküman vb. ekleriyle birlikte, Saat 15.30'a kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında ihale Komisyon Başkanlığı (Belediye Encümeni) adına Samsun Büyüksehir Belediyesi hizmet binası birinci katında bulunan Yazı İsleri ve Kararlar Dairesi Baskanlıgı'na teslim edecektir. Parkomat cihazlarının yapılan teknik değerlendirilmesi sonucunda isteklilere uygunluk belgesi verilecektir.İsteklilerden, önerdikleri Parkomat cihazını getirmeyen veya getirdiği numune cihaz teknik değerlendirme komisyonu tarafından uygunluk alamayan isteklilerin ic teklif zarfları açılmayacak ve bu istekliler İhale dışı kalacaklardır.

10- TEKLİFLERİN TARİH.SAATİ VE VERİLECEÄžİ YER : Teklifler İhale saati olan Saat: 15.30'a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında ihale Komisyon Başkanlığı (Belediye Encümeni) adına Samsun Büyüksehir Belediyesi hizmet binası birinci katında bulunan Yazı İsleri ve Kararlar Dairesi Baskanlıgı'na verilecektir.

Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dıs zarfın üzerine Belediye'nin adresi ile hangi ise alt olduğu, İsteklinin adı, soyadı veya ticari unvanı ile acık adresi yazılacaktır. Posta ile gönderilecek tekliflerin 15.30'a kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez. Komisyon Baskanlıgı'na verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

Saat ayarında Posta, Telgraf, Telefon (PTT) veya Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idarelerinin saat ayarı esas olduğu ilan olunur. 07.03.2011


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön