16 / 04 / 2024

Samsun'daki Nebyan Dağı ve yöresi turizm bölgesi olacak!

Samsun'daki Nebyan Dağı ve yöresi turizm bölgesi olacak!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan Nebyan Dağı ve yöresinin turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi



Edinilen bilgiye göre, Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yeni turizm alanları oluşturulması için başlatılan çalışmalara, 19 Mayıs ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 1224 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek noktası olan Nebyan Dağı ve çevresi de dahil edilecek. Bölgenin doğal turizm alanı olarak ilan edilmesi için başlatılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal, Nebyan Dağı ve Nebyan Ormanları'nın doğa, yayla, foto safari, spor ve eskrim sporları için çok uygun bir alan olduğunu belirtti.

Nebyan bölgesinin doğal güzelliğinin yanı sıra turizm potansiyelin yükseltecek birçok turizm değerine sahip olduğunu ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
"Nebyan Dağı ve yöresi bugüne kadar keşfedilmemiş, turizme açılmamış bakir bir alan. Her türlü turizm aktivitesi için uygun bir alan. Özellikle bölge içinde bulunan ve yüksekliği 20 metreyi, genişliği 5 metreyi bulan Gürlek Şelalesi başlı başına bir doğa harikası. Bu nedenle yörenin biran önce tanıtımının yapılarak turizme kazandırılmasını istiyoruz." Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 19 Mayıs Kaymakamlığı'nın hazırladığı "Turizm Alanı Projesi"ni desteklediklerini ifade eden Ünal, ilk etapta yörenin tanıtım görüntüleri ile fotoğraflarının çekilerek tanıtım kataloglarının hazırlanacağını kaydetti.

Ünal hazırlanan tanıtım materyallerinin başta yurt içi ve yurt dışındaki turizm büroları, turizm acenteleri, dernekler, üniversiteler ve çeşitli kurum ve kuruluşlara gönderileceğini de açıkladı.

Nebyan dağı ve ormanlarının aynı zamanda bölgenin seyir terası konumunda olduğunu da vurgulayan Ünal, turizm alanı ilan edilmesi halinde bölgenin cazibesini artıracağını da söyledi.
AA


Geri Dön