26 / 04 / 2024

Samsun'un tarihi tütün fabrikası Bulvar AVM olarak hizmete girdi!

Samsun'un tarihi tütün fabrikası Bulvar AVM olarak hizmete girdi!

Kentsel yenileme projesi kapsamında ülke ekonomisine yeniden kazandırılan Samsun'un tarihi tütün ve sigara fabrikası, Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi adıyla kentin yeni yaşam alanı olarak hizmete girdi...



Bulvar AVM Müdürü Gaye Şahin, atıl durumdaki tarihi tütün fabrikasının AVM olduğunu belirterek, "Bu yerde herkesin bir anısı var. Her şeyi aslına uygun restore ettik" dedi. Kentsel yenileme projesi kapsamında ülke ekonomisine yeniden kazandırılan Samsun'un tarihi tütün ve sigara fabrikası, Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi adıyla kentin yeni yaşam alanı olarak hizmete girdi. Bulvar AVM Müdürü Gaye Şahin, "Samsun'da neredeyse herkesin fabrika ile ilgili bir anısı var. Bu nedenle her şeyi aslına uygun restore ettik. 


Kapalı AVM'lerin o kısıtlamasından çıkıp alışverişe özgürlük getirdik ve sahip olduğumuz meydan ile Bulvar AVM şehrin bir parçası haline geldi" dedi. Türkiye'nin iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall'un ortaklaşa gerçekleştirdiği Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi ziyarete açıldı. 125 yıllık tarihi geçmişi olan ancak son 18 yıldır kent merkezinde atıl durumda bulunan tarihi Samsun Tütün ve Sigara Fabrikası, kentsel yenileme projesi kapsamında 25 ay gibi kısa bir sürede, yoğun ve titiz bir çalışma sonucu, aslına uygun olarak restore edildi. 

Yerli ve yabancı 45 marka Kentin en önemli alışveriş mekanları olan Mecidiye ve Gazi Caddeleri'nin tam ortasında ve 19 Mayıs Bulvarı üzerinde yer alan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi, 20 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. 18 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nin 13 bin 500 metrekaresi mağazalara, 3 bin metrekaresi restoran ve kaGaye Şahin felere, 1500 metrekaresi ise ofis ve kültür alanlarına ayrıldı. 20 bin metrekare kapalı otopark alanı yer alan Bulvar'da yerli ve yabancı 45 marka yer alıyor. 

1500 metrekaresi sosyal alan olarak tasarlanan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde Samsun'da Anadolu mimarisinin tipik özelliklerinden olan iç avlular ile geniş bir meydan bulunuyor. 

'Herkesin bir anısı var' Kültür, sanat ve eğlence etkinliklerinin gerçekleştirileceği meydanın ortasında ise yıllarca bu fabrikada çalışarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan emekçilere 'AVM Oscarı' aldı Bulvar Samsun, 'AVM Oscarı' olarak da bilinen ve ticari gayrimenkul alanının en prestijli ödüllerinden olan '2013 ICSC Avrupa Alışveriş Merkezi Ödülleri'nde, 'Avrupa'nın En iyi Yenileme Projesi Jüri Özel Ödülü' ve kendi kategorisinde 'Avrupa'nın En İyi AVM'si Onur Ödülü'nün sahibi oldu. 8 farklı ülkeden 12 finalistin değerlendirildiği sektörün en prestijli ödülleri, Stockholm'de gerçekleştirilen ICSC Avrupa Konferansı'nda açıklandı. 

'Yeni Geliştirilen Projeler' arasında 'Medium' (Orta Ölçekli) kategorisinde İtalya ve Almanya ile yarışan Bulvar Samsun AVM, 'Avrupa'nın En İyi AVM'si Onur Ödülü' ve 'Avrupa'nın En İyi Yenileme Projesi Jüri Özel Ödülü' aldı şükran duygularını ifade etmek için bir heykel yer alıyor. 


Şahin, 2009'da gerçekleştirilen ihale ile burayı aldıklarını belirterek, şunları söyledi: "Yoğun bir yenileme çalışmasıyla 2 yılda tamamladık. Her noktasını aslına uygun restore ettik. Çatı kiremitleri zamanında Marsilya'dan getirilmiş. Aynı kiremitleri temizleyerek numaralandırma esasına göre tekrar dizdik. Tarihi bir bina. Neredeyse herkesin fabrika ile ilgili anısı var. 


Kapalı AVM'lerin o kısıtlamasından çıkıp alışverişe özgürlük getirdik ve sahip olduğumuz meydan ile Bulvar AVM şehrin bir parçası haline geldi." 



Milliyet Business


Geri Dön