19 / 03 / 2024

Samut İnşaat'tan Kepez'e yeni proje: Samut Comfort City!

Samut İnşaat'tan Kepez'e yeni proje: Samut Comfort City!

Samut A.Ş.'nin sahibi Hüseyin Samut, yeni projesi Samut Comfort City'i anlattı. Kepez'de yer alan proje 8 bloktan oluşan 84 konuttan meydana gelecek.



Samut İnşaat A.Ş.'nin sahibi Hüseyin Samut projelerini ve sektörünü değerlendirdi.


Öncelikle sizi çok kısaca tanıyabilir miyiz?


Antalya’nın Finike ilçesinde hayata merhaba dedim. Çocukluk ve lise yıllarım orada geçti. Çok erken yaşta iş hayatına ve sektöre atıldım. 1994’ten bugüne başarıyla faaliyetini sürdüren Samut A.Ş.’nin 16 yaşımdan bu yana başındayım.  Bir aile şirketi özelliği taşıyan firmamızı ailem ile birlikte bugünlere getirdik. Başarımdaki en büyük pay sahibi şüphesiz ailemdir.


22 yıllık sektör hayatımızda 50’ye yakın projeye imza attık. TBMM’den emekli bir babanın oğlu olmak henüz küçük yaşlardan itibaren devlet büyükleri ile bir araya gelmemi sağladı. Bu da erken yaşta büyük ufuklara sahip olmama neden oldu. Tabi akabinde başarılı işler de peş peşe geldi. Hayata geçirdiğimiz bu projeler Samut A.Ş. imzasıyla, gelişen Antalya yapılanmasında modern katkılar ile önemli rol oynadı.


Ticari ve sektörel başarılarımızdan ötürü Türkiye’nin farklı şehirlerinde defalarca ödüllere layık görüldük. Örneğin Türkiye’nin en büyük bankalarından biri tarafından ender görülür şekilde ticari başarı ve ilişkimiz teşekkür plaketi ile ödüllendirildi. Ve buna benzer birçok başarı ödülleri takdim edildi. Bunların takdimi tabi ki yaptığımız işlerin üst düzey başarıya ulaşmasıdır.  22 yılı geride bıraktığımız sektörel hayatımızda bu başarı çıtasını daha da üst seviyeye çıkartarak gururla yolumuza devam ediyoruz.


Peki, başarınızdaki sır nedir?


Yukarıda da belirttiğim gibi özellikle tekil ifade kullanmak yerine “Biz” ifadesi kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü başta ailem olmak üzere bizimle beraber yürüyen ve en ufak işimizi dahi yapan herkesin bu başarıda payı var. Öncelikle bunun bilincindeyiz.


Şahsi olarak ise en başta işimi çok seviyorum. Bir insan sevdiği işi yaparsa daha başarılı olurmuş. Bunu çok iyi bir şekilde yaşayarak görüyorum. İşimi büyük bir aşk edasıyla yapıyorum. Sürekli yenilikçiyim. Dünya’nın en uzak noktasına dahi gitmeye üşenmiyorum. Yeter ki oralarda projelerime yenilik katacak bir düşüncem olsun. Sürekli yenilikçilik ve aşk ile işimi yapmam bu başarıda önemli yer tutuyor.


Sonra “Özgünlük” bizim için çok önemli. Sıradanlık yerine yapılmayanı yapmak, üst düzey modern teknikleri yapılarımızla buluşturmak başarımızdaki önemli etkenlerden biri. Önce insan hayatı prensibimizle, günümüz teknolojisini hayatı kolaylaştırmak için projelerimizde uyguluyoruz. Bunu yaparken projelerimizi tamamen teknolojiye emanet etmiyoruz. Bir insanın ihtiyacı olan yaşam alanlarıyla adapte hale getiriyoruz. Kalite, modernizm, seçkin konum noktaları, güven, en iyisini yapmak için göz kırpmadan her türlü fedakarlık ve tabi ki müşterilerimiz ile dostane ilişkiler. Hepsi bir araya gelince zaten başarı kendiliğinden ortaya çıkıyor. Başarılı olmak için özel bir programımız yok. İşimizi gönülden ve saydığım etkenlerle birlikte yapınca ismi “Başarı” oluyor.


Samut A.Ş’nin sektördeki yeri nedir sizce?


Samut A.Ş’nin sektördeki yeri paha biçilmez. Sadece sektöre sığdıramayız. Eğer sektöre sığdırırsak Antalya sınırı içerisinde kalırız. Biz öncelikle yaptığımız üst düzey kaliteli işler ile gönüllere giriyoruz. Bugün yurtiçi ve yurtdışı ilişkilerimizim güçlü olması Antalya’daki Samut A.Ş projelerinin sadece Antalya’da değil, İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Mardin, ve daha sayamayacağım birçok şehir ile Almanya, Rusya, İngiltere, Ortadoğu, Uzak Asya ve dünyanın daha birçok ülkesinden kendisine müşteri bulmasını sağlıyor. Bu da ne demek istediğimi çok iyi anlatıyor.


Mesela bazı projelerimizi uluslar arası işbirlikleri dahil ederek hayata geçirdik. Buna maddi olarak ihtiyacımız kesinlikle yok ama manevi boyutu bizim için önemli. En basit örneğini verecek olursam Oscar Homes projemizi Rus iş insanları ve dünyaca ünlü bir Rus Modacı ile birlikte planladık. Projenin lansmanını da Moskova’da yaptık. Böylelikle Moskova’da gönüllere giren bir Türk inşaat firması olduk.


Daha birçok benzeri işlere imza attık. Bu yüzden Samut A.Ş’nin sektördeki yeri paha biçilmez. Önce gönüllerdeki yerine bakmak gerekir.


Son projeniz olan Samut Comfort City’den bahsedebilir misiniz?


Bilindiği üzere farklı şehir ve Antalya ilçelerinde de projelerimiz olmasına rağmen son yıllarda Konyaaltı’ndaki projelerimiz ile büyük yankı uyandırdık. Ultra lüks konut projelerimiz, konaklar projelerimiz, otel ve AVM projelerimiz Konyaaltı’nda büyük çoğunlukta.


Yeni projemiz olan Samut Comfort City, Kepez’de yer alıyor. Herkesin ve özellikle ev sahibi olanların büyük hayranlık duyduğu Samut Comfort Palace ve Samut Comfort Palace Gold projelerimizin daha da geliştirilmiş hali.


Samut Comfort City projemiz, bulunduğu mevki itibariyle oldukça özel bir konuma sahip durumda. Kepez’in geleceği en parlak mevkisinde bulunan bu projemiz, içerisinde barındırdığı alışveriş merkezleri, sosyal yaşam alanları, spor ve yüzme alanları ve daha birçok zengin imkânlar ile iç içe ultra lüks dairelerden oluşmakta.


Konyaaltı’nda hayata geçirdiğimiz üst düzey projelerinin ardından, Kepez’in geleceğe şimdiden merhaba diyen noktasında, toplamda 84 daire ile bölgedeki önemli yerleşim merkezlerinden biri olacak. Toplam 25.000 m² inşaat alanına sahip durumda olan projemiz 8 blok yapıdan oluşarak 12.080 m² arsa üzerine konumlandırılacak.


Kepez’e farklı bir yaşam tarzı getirmeye hazırlanıyoruz. Hem kullanım hem de yatırımlar için önemli bir seçenek özelliği taşıyan bu projemiz, sadece konut olarak değil, alışveriş merkezleri, cafeler, restoranlar ve daha birçok soysal alan imkanları ile devasa bir kompleks özelliği taşıyor. Proje içerisinde yer alacak olan bu birimleri, Avrupa standartlarına sahip yatırım yapılacak işletme birimleri olarak düşündük.


Tüm bu özellik ve imkanları ile Samut Comfort City sadece bir konut projesi değil, sosyal ve ticari cazibe merkezi projesi olarak Kepez’de ön plana çıkıyor tabi ki.


Samut Comfort City projemiz konum itibariyle Expo2016’ya 10 Km mesafede, havaalanına 5 Km mesafede, Deepo AVM ve sinemalarına 3.8 Km mesafede, Markantalya Avm’ye 3.5 Km mesafede ve Kaleiçi’ne ise 4 Km mesafede yer almakta. Ayrıca site özelliği olarak  7/24 Güvenlik, kamera sistemi, kapalı ve açık otopark, basketbol sahası, mini futbol sahası, voleybol sahası, çocuk yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, açık jakuzi havuzu, fitness merkezi, görüntülü diyafonlar ve yaşamı güzelleştiren ve kolaylaştıran daha birçok özellik yer almakta.


www.samutcomfortcity.com


Milliyet


Geri Dön