27 / 04 / 2024

Sanat ve spor camiası yatırımlarını gayrimenkule yapıyor

Sanat ve spor camiası yatırımlarını gayrimenkule yapıyor

Türk sanat ve spor camianın ünlü isimleri, dünyayı kasıp kavuran global mali kriz karşısında riski düşük yatırım araçlarına sarıldı



Özellikle üst düzey bankacı aile dostlarının sözünden dışarı çıkmayan ünlü isimlerin birçoğu yatırımlarını nakit olarak TL'de ya da gayrimenkulde değerlendiriyor.

Sanat camiasında aralarında Sertab Erener ve İpek Tuzcuoğlu'nun bulunduğu isimler krizde nakitte kalmayı tercih ederken, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) ter döken "Hido" lakaplı milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise riski az getirisi bol yatırımları tercih ediyor. Geçen ay Orlando Magic'ten Toronto Raptors'a 53 milyon dolara transfer olan Hido, gayrimenkul ve arsa satın aldığını açıkladı. Ünlü isimler arasında yatırımlarını yine sanat dünyası için kullanan isimler de mevcut. Türk sinemasının duayenlerinden Hülya Koçyiğit, "Hayatı sinema olan biri olarak yatırımlarımı eski Türk filmlerini toplatıp, pırıl pırıl kopyalar haline getirmeye harcıyorum. Amacım, yeni neslin temiz Türk filmleri izlemesi" dedi.
 
Erener, Ergun Özen'i dinledi
2003'te yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'ye tarihinde ilk kez birincilik kazandıran ünlü şarkıcı Sertab Erener, yatırımları konusunda aile dostu olan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in sözünü dinliyor. Şarkıcı, Özen'in "nakitte kalın" tavsiyesini dinleyerek parasını nakit olarak tutuyor. Belli vadelerde ödediği döviz borçlarını riske girmemek adına dolar ve euro olarak bekleten ünlü şarkıcı, geri kalan parasının tamamını çeşitli finans kuruluşlarında nakit TL olarak değerlendiriyor.
 
Banka müdürü nereye, Tuzcuoğlu oraya
Oyuncu İpek Tuzcuoğlu dayatırımlarını nakitte değerlendiriyor. Dolar ve eurodaki seyri yakından takip ettiğini ama TL'ye güvendiği için yatırımlarını TL bazında beklettiğini belirten Tuzcuoğlu, "Türkiye Ekonomi Bankası'nda çalışan şube müdürü bir arkadaşım var. Ona güvenim tam. Hatta o nereye giderse, ben de yatırımlarını onun gittiği kuruma naklediyorum. Krizde de onun tavsiyesiyle hareket ediyorum. Şu anda TL olarak nakit pozisyonumu koruyorum. Bunun yanında birlikte olduğum erkek arkadaşım da ticaretle uğraşıyor. Onun tavsiyesini de dinlerim" dedi.
 
Meral Okay'ın yatırımları fonlarda
"Asmalı Konak", "Bir Bulut Olsam" başta olmak üzere bir çok popüler dizinin senaristi ve oyuncusu olan sanatçı Meral Okay da yatırımları için 20 yıldır çalıştığı banka müdürü arkadaşının tavsiyesini dinliyor. Meral Okay, "Dolar başta olmak üzere euro ve TL yatırımlarımı daha çok fon'da tutuyorum" dedi.
 
Hülya Koçyiğit parasını eski Türk filmlerine yatırıyor
Türk sinemasının büyük oyuncularından Hülya Koçyiğit, "Hayatı sinema olan biri olarak paramı yine Türk filmlerine yatırıyorum" dedi. Kriz dönemi bile olsa şu sıralar eski Türk filmlerini topladığını söyleyen Koçyiğit, "Bu filmleri laboratuvarlarda son teknoloji ile pırıl pırıl yeni kopyalar haline getiriyoruz. Sonrasında gerek sinema gerekse televizyonda bu filmlerin tertemiz izlenmesi için çalışacağım. Hayatım sinema olduğu için, şahsi yatırımımı da sinemaya yapıyorum" dedi.
 
Futbolcuların gözdesi gayrimenkul
Futbolcuların en çok gayrimenkul yatırımlarına ilgi gösterdiği dikkat çekiyor. Arda Turan'nın, Necati Ateş'in, Semih Şentürk'ün, Ali Bilgin ve Önder Turacı'nın İstanbul'un çeşitli yerlerinde gayrimenkulleri bulunuyor. İbrahim Üzülmez ise konutun yanı sıra arazi yatırımı da yapıyor. Hakan Şükür ise Sakarya ve Antalya'da inşaat projeleri gerçekleştiriyor.
Aram EKİN DURAN - Ayten GÜVENKAYA/Referans


Geri Dön