24 / 04 / 2024

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe metro hattı bugün çalışmıyor!

Sanayi Mahallesi-Seyrantepe metro hattı bugün çalışmıyor!

Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi konuk edeceği derbi öncesinde ulaşım yönünden bazı sıkıntılar yaşanıyor. Passolig’in etkisiyle zaten seyirciler tribünden kaçarken, Sarı-Kırmızılı taraftarların maçlara giderken kullandığı Sanayi Mahallesi-Seyrantepe metro hat



Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi konuk edeceği derbi öncesinde ulaşım yönünden bazı sıkıntılar yaşanıyor. Passolig’in etkisiyle zaten seyirciler tribünden kaçarken, Sarı-Kırmızılı taraftarların maçlara giderken kullandığı Sanayi Mahallesi-Seyrantepe metro hattı da bugün çalışmıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ise ‘kedi yolları’ yapılacağı için Asya-Avrupa yönü sağ şerit araç trafiğine kapatılacak.


Galatasaray’ın bugün Türk Telekom Arena’da Fenerbah-çe’yi ağırlayacağı maçın olaysız geç-mesi herkesin ortak temennisi. Deplasman yasağından dolayı Sarı-Lacivertlilerin alınmayacağı karşılaşmayı, 52 bin kapasiteli statta 45 bine yakın Sarı-Kırmızılı taraftarın izlemesi bekleniyor. Passolig’in etkisiyle sayı daha da aşağıya düşebilir. En son Manisa’da oynanan Süper Kupa finali başta olmak üzere önceki müsabakalarda birçok sorunla mücadele etmek zorunda kalan futbolseverler, sırf bu sebeple dev maçı televizyondan seyretme yoluna gidebilir.


Açıkçası taraftara güçlük çıkaran konu sadece Passolig değil. Örneğin böylesine önemli günde metro hattının bir bölümü kapalı olacak. Sanayi Mahallesi-Seyrantepe hattı inşaat çalışmaları gerekçesiyle kullanılamayacak. Türk Telekom Arena Stadı, Seyrantepe’de, TEM Otoyolu kenarında yer alıyor. İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu bölgeler arasında. Sarı-Kırmızılı taraftarlar da direkt stadın önüne gittiği için maç günleri genelde Sanayi Mahallesi-Seyrantepe hattını tercih ediyor. Metro çok kalabalık olsa da karayolu trafiği gibi en azından süre ile ilgili belirsizlikler ortadan kalkıyor. Derbide metro seferleri olmayacak. Sanayi Mahallesi’nden Arena’ya belediye ve özel halk otobüsü seferleri artırılacak. Bu durum ise çözüme ne kadar katkı sunar bilinmez.


Anadolu yakasından Arena’ya gidecekleri de kötü bir sürpriz bekliyor. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından kontrolü yapılan ve yüklenici firma tarafından yapımı devam eden ‘Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarım ve Yapısal Takviyesi’ çalışmaları kapsamında dün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde çalışma başladı. Köprüye ‘Kedi Yolları’ imal edileceği açıklandı. Asya-Avrupa yönü sağ şerit araç trafiğine kapatılacak. Şeritlerin akşam 22.00-06.00 saatleri kapatılması öngörülüyor. Fakat gündüz de 10.00-16.00 saatleri arasında malzeme sevkiyatı sebebiyle uygulamanın ara ara sürmesi gündemde. Stada gidecek taraftarlar için hava durumuyla alakalı bir uyarı yapmakta da yarar var. Maç esnasında sıcaklık 17-18 derece civarında olacak ve yağmur yağma ihtimali de bulunuyor.


Öte yandan, Türk Telekom Arena’da saat 19.00’da başlayacak olan derbi için güvenlik önlemleri had safhada. 1.200 özel güvenlik, 1.000 Çevik Kuvvet ve 630 kadro personeli (400’ü ücretli polis memuru) olmak üzere 1.630 Emniyet personeli görev yapacak. Dev maç öncesi gerekli tedbirler saat 15.00’den itibaren alınacak ve stada giriş kapıları 16.00’dan sonra açılacak.


10 bin bilet sahibini bekliyor


Süper Lig’de bu sezon taraftarların maçlara ilgisizliği derbide de devam ediyor. Bu akşam oynanacak zorlu Galatasaray-Fenerbahçe maçına gelecek taraftar sayısı merak ediliyor. En düşüğü 120 liradan satışa sunulan biletlere taraftarların rağbet etmediği görülürken, maç saatine kadar Arena’nın dolması bekleniyor. Dev sınava saatler kala satışa çıkartılan 19 bin biletin yarısı dahi alıcı bulmadı. Bu koltukların henüz 8 bin 150 adedi satılırken, 10 bin bilet sahibini bekliyor. 52 bin kapasiteli Türk Telekom Arena’da 30 bine yakın koltuk ise kombine sahiplerine ayrılmış durumda.



Zaman 


Geri Dön