20 / 04 / 2024

Sancak Vitrifiye, İzmir'e vitrifiye üretim tesisi kuruyor

Sancak Vitrifiye, İzmir'e vitrifiye üretim tesisi kuruyor

İnşaat malzemeleri sektöründe iç ve dış talebin artması nedeniyle Sancak Vitrifiye şirketi tarafından İzmir"in Torbalı ilçesinde aylık 50 bin kapasitesi bir vitrifiye üretim tesisi kuruluyor



AA muhabirine açıklamalarda bulunan şirket yönetim kurulu üyesi İbrahim Gökkılıç, komşu ülkeler ve çevre coğrafyadaki ülkelerden vitrifiye ürünlerine yönelik talebin hızla arttığını, bu alanda iddialı konumda olan İtalyan ve İspanyol firmalarının ise kriz nedeniyle rekabet gücünü yitirmeye başladığını ifade etti.

Türkiye"de sayıları 80"e çıkan vitrifiye üretim tesislerinin inşaat sektöründe yaşanan krizlerle 17"ye kadar gerilediğini ancak son yıllarda dışa açılma politikaları sonucu ihracatın artmaya başladığını kaydeden Gökkılıç, 'Mevcut tesisler artan iç ve dış talebe yanıt vermekte zorlanıyor. Kapasite artırma yatırımları devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre vitrifiye ürünlerinde yıllık 3 milyon adetlik açığın bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca Ortadoğu ve Afrika gibi yeni pazarlardan gelen talepler de artıyor' dedi. şžirket olarak İzmir"deki İnşaatçılar çarşısı"nda vitrifiye ürünleri ticareti yaptıklarını, talebe yanıt vermek üzere bir ortaklık kurarak üretime geçtiklerini ifade eden Gökkılıç, Torbalı"da küçük kapasiteyle üretim yapan bir tesisi alarak kapasite büyütme ve modernizasyon yatırımı yaptıklarını kaydetti.

Gökkılıç, şu bilgileri verdi: 'Aldığımız tesisin aylık 3 bin 500 olan kapasitesini ilk etapta 9 bine çıkardık. şžimdi aynı arazide yeni bir tesis kuruyoruz. Kapasiteyi 2 ay içinde aylık 35 bin, daha sonra da 50 bin parçaya çıkaracağız. Ege Bölgesi"nde ikinci büyük, ülke çapında da ilk sıralarda yer alacağız. Tasarım ürünlerine ağırlık vermek istiyoruz. Makina modernizasyonunun yanında tasarım çalışmaları da devam ediyor. Arnavutluk ve Kuzey Irak"a ihracat yapıyoruz, yeni tesis ve özel tasarımlı ürünlerle 15 ülkeye ihracata başlayacağız. Ağırlıklı olarak iç piyasa olmak üzere Ortadoğu ve AB ülkelerine ürün göndereceğiz' Yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla kurdukları tesiste çalışan sayısının ilk etapta 45"den 75"e çıkarılacağını söyleyen Gökkılıç, kapasite arttıkça istihdamın da artacağını kaydetti. Gökkılıç, yüksek kalitede üretim yapabilmek için kalifiye iş gücünün önemine de dikkat çekerek yeni tesislerinde toprak sanayisinde usta isimlerden oluşan bir kadro oluşturduklarını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön