26 / 04 / 2024

Sancaktepe AVM ihalesi katılım olmadığı için iptal edildi!

Sancaktepe AVM ihalesi katılım olmadığı için iptal edildi!

İstanbul Sancaktepe'de olası bir afet durumunda sahra hastanesi ve sığınma alanı olarak kullanılacak bölgede AVM yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhale hiçbir şirket katılmadığı için iptal edildi...




Sancaktepe'de Veysel Karani mahallesinde bulunan 50 bin metre karelik alan, afet durumlarında hayati önemde bir bölge. İlçe halkı bu alanın satılmasına karşı daha önce eylem ve basın açıklamaları yapmıştı. Gazetemiz geçtiğimiz Pazar günü konuyu "Depremde AVM'ye mi gidelim?" başlığıyla manşetine taşımıştı. 


Sahra hastanesi alanının ihale saatinde ilçe halkı ihalenin yapıldığı yer olan Sancaktepe Belediye önündeydi. Eylem yapan halka, CHP'li İlçe Belediye Meclis Üyesi Özgen Nama ihaleye hiçbir şirketin katılmadığı ve ihalenin şimdilik iptal edildiği bilgisini verdi. Nama yaptığı konuşmada, "Bizler bir haftadır Sancaktepe'de siyasi partilerle, demokratik kitle örgütleri ile bu duruma duyarlı olan basın kuruluşlarıyla ihaleye kimsenin katılmaması ve iptal olmasına için çaba gösteriyoruz. Bu çabalar sonucunda Sancaktepe halkı kazanmıştır. Bu alanın tekrardan ihale ve satışına izin vermeyeceğiz" dedi.

  


CHP: HALKIN MALINI SATAMAZLAR 

Ayten Durmuş (CHP Sancaktepe İlçe Başkanı): Biz bu arazinin satılmasına Sancaktepeliler olarak izin vermeyiz. Halkın malını bu şekilde satamazlar. Eğer buraya, okul, hastane ya da üniversite yapılacak olsa ilk kazmayı da ben vururdum. 5 gündür o arazide nasıl gidip nöbet tutuysam yapılacak bir şeyde ilk ben gelirim. Ama halkın malının peşkeş çekilmesine izin vermeyiz. 


EMEP: RANT DEPREM DİNLEMEZ 

Cemal Gülmez (Emek Partisi Sancaktepe İlçe Başkanı): Bu alanların çoğaltılması gerekirken satılmasına biz izin vermeyiz. Bu rant anlayışına, peşkeş çekmelere karşı da mücadele ederiz. Başbakan ketsel dönüşüm üzerine konuşurken "İstanbul'da büyük bir deprem bekleniliyor, biz bunun için kentsel dönüşümü destekliyoruz" diyor. Peki, burada belediyenin satmaya çalıştığı alan depremde kullanılacak bir alan değil midir? 




Evrensel


Geri Dön