20 / 04 / 2024

Sancaktepe Belediyesi, Aydos Ormanı’na komşu arazinin imarını değiştirdi!

Sancaktepe Belediyesi, Aydos Ormanı’na komşu arazinin imarını değiştirdi!

Sancaktepe Belediyesi, Aydos Ormanı’na komşu arazinin imar planını konut ve ticaret alanı olarak değiştirdi. Arazi 70 milyon lira bedelle satışa çıkarıldı. Alan İBB 1/5000’lik Nazım İmar Planları’nda ‘sağlık tesisi’ alanıydı...



AKP’li Sancaktepe Belediyesi, Veysel Karani Mahallesi 8085 ada 14 ve 23 parseldeki arazi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 1/5000’lik Nazım İmar Planları’nda ‘sağlık tesisi’ alanıydı. Ancak Sancaktepe Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’na hastane yapılması için tahsisli arazide plan değişikliği istedi.


“İhtiyaç var” dediler

Gerekçesi ise belediyelerin deprem sonrası toplanma yeri, çadır alanı gibi hizmetler için söz konusu bölgede hizmet alanına ihtiyaç duymasıydı. Hatta belediye, karakol yeri düşünüldüğünü belirterek söz konusu arazinin 14 parselinin planlarda kısmen ‘belediye hizmet alanı’, kısmense ‘idari tesis alanına’ alınması için İBB’ye dilekçe sundu.


Konut projesine döndü Belediye bununla da yetinmedi. Aydos Ormam'mn dibindeki arazinin yoğunlukta konut+ticaret alanma alınması için imar planında değişiklik yapılmasını talep etti. 

Hastane yapılması gereken arazinin 'konut ve ticaret alam' olarak imara açılması talebi geçen nisan ayında İBB Meclisi'nde, CHP'li üyelerin karşı oylarına rağmen kabul edildi. 


Yarın ihaleye çıkacak CHP ve vatandaşlar yapılan plan değişikliğini mahkemeye taşıdı. Belediye ise dava sonucunu beklemedi ve imarı değiştirilen arazinin satış ihalesinin yarın yapılacağım duyurdu. Bayramdan önce yapılacak ihale bedeli ise 70 Milyon TL olarak belirlendi. 

İBB Meclisi Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Özgen Nama, bölgede yaşayanlara hastane sözü verildiğini hatırlattı. 


Kurtköy metrosunun da bölgeden geçeceğini ve arazinin alt caddesinin adının "Recep Tayyip Erdoğan" olduğunu CEMİL Kafkaslı, arazinin karşısındaki binada oturuyor. O da AKP'li Sancaktepe Belediye Başkam İsmail Erdem'e tepkili. Erdem'in 2 yıl önce halka "Gözünüz aydın buraya hastane yapılacak" dediğini anlatan Kafkaslı şöyle konuştu: "Yazık günah değil mi? Vatandaş ondan, orman manzaralı konut ya da villa istemiyor. Bizim henüz hastanemiz yok bu bölgede. Ben bundan önceki seçimde AKP'ye oy vermiştim. Bizi kandıran adama bir daha asla oy vermem." belirten Nama, araziye ormana nazır lüks villalar, konut ve alışveriş merkezleri yapılabileceğine dikkat çekti. Özgen Nama, 6 Ağustos'a kadar vatandaşlarla arazi üzerine çadır kurup eylem yapacaklarını da sözlerine ekledi. 



Sözcü / Hande Zeyrek


Geri Dön