18 / 04 / 2024

Sancaktepe Belediyesi, ilçede Lale Devri'ni başlattı!

Sancaktepe Belediyesi, ilçede Lale Devri'ni başlattı!

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Sancaktepe Lale Festivali 5 Nisan Cumartesi günü; Sevenler Kavşağı Meydan Parkı'nda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Kaymakam Feyzullah Özcan'ın da katıldığı etkinlikle




Kentin dört bir yanına diktiği ağaçlarla Sancaktepe'ye bambaşka bir görünüm kazandıran Sancaktepe Belediyesi,Lale Festivali ile ilçemizin güzelliğine renk katmaya devam ediyor. Bu yıl ikinci kez düzenlenen "Lale Festivali" 5 Nisan Cumartesi günü Sevenler Kavşağı Meydan Parkı'nda yapıldı. Lalelerin rengarenk açtığı meydan parkı yapılan festivalle, birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu.


Sancaktepeli ailelerin yoğun ilgisiyle karşılanan programda baharın güzelliğini binlerce kişi yaşadı. Etkinlikte bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, lalenin kültürümüzde farklı bir yeri olduğunu, lale soğanını Orta Asya steplerinden Anadolu’ya ecdadımızın getirdiğini belirterek, “Sözlü - yazılı edebiyatımızda olsun, musikimizde, görsel sanatlarımızda olsun, işlenen lale motifinin aynı zamanda İstanbul ve baharın da simgesi olduğunu” söyledi. Başkan Erdem; “Doğal güzellikleriyle Sancaktepemiz, İstanbul’da baharın en güzel yaşandığı bölgelerden birisidir. Baharın getirdiği canlılığın, ortaya çıkan renk şöleninin, ahengin ve eşsiz manzaranın seyrine Sancaktepe’de doyum olmaz. Bahar kentidir Sancaktepemiz. Biz de Sancaktepe’mizde bahar coşkusunu doya doya yaşamak için bu festivali düzenlemeyi uygun gördük” şeklinde konuştu. Erdem sözlerini; “Hepinizin bahar coşkusunu kutluyor; başta ülkemiz olmak üzere saygı, sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının tüm dünyada yeşermesini dileyerek, selam ve sev barış, hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının tüm dünyada yeşermesini dileyerek, selam ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek tamamladı. Festivale ayrıca Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan da katıldı.


Festivalde, Kütüphane Müdürlüğü'nün Halk oyunları ekibinin oynadığı Halk oyunları gösterisi ve bisiklet eşliğinde yapılan akrobasi gösterisi Sancaktepe halkına keyif dolu anlar yaşattı.Gösteriler sonrası şenliğe gelen vatandaşlara lale hediye edildi.


Geri Dön