25 / 04 / 2024

Sancaktepe'de binadaki kaçak tadilat, faciaya yol açtı

Sancaktepe'de binadaki kaçak tadilat, faciaya yol açtı

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde, bir işyerinin asma katındaki eski betonu, hiçbir önlem almadan sökmek isteyen işçilerden Muhittin Arduç, göçük altında kalarak hayatını kaybetti



Göçük, Osmangazi Mahallesi, Hilal Caddesi üzerindeki 4 katlı binanın zemin katındaki işyerinde meydana geldi. Tadilatı devam eden Mustafa Klavuzoğlu'na ait halı mağazasının asma katına beton döküldü. Dün de Muhittin Arduç ve amcasının oğlu Emin Arduç, yeni betonun altındaki eski betonu sökmek istedi. İşçiler, hiçbir önlem almadan eski beton zeminin demir uzantılarını kesmek istedi. Bu sırada tavan, işçilerin üzerine düştü. Muhittin Arduç (45) beton tavanın altında kalırken Emin Arduç ise hafif sıyrıklarla kurtuldu. Olay yerine gelen Sancaktepe İtfaiye ekipleri kurtarma çalışmaları başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrasında beton altından ağır yaralı olarak çıkartılan Arduç, Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Üç çocuk babası Arduç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı işçi Emin Arduç'un ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Göçük haberinin duyulması üzerine işçilerin yakınları ve meraklı vatandaşlar olay yerine akın etti. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de olay yerine gelerek göçük hakkında bilgi aldı. Erdem, binanın zemin katındaki dükkanda kaçak olarak yapılan bir tadilatın söz konusu olduğunu ve asma kat betonunun kalıp sökümü sırasında çökme meydana geldiğini söyledi.
Mürsel Karadeniz/Zaman


Geri Dön