19 / 04 / 2024

Sancaktepe'de konut fiyatları devamlı artıyor!

Sancaktepe'de konut fiyatları devamlı artıyor!

İstanbul'un bir çok ilçesinde konut yapan Galyan Temel İnşaat firması Sancaktepe ilçesinde sektöründe öne çıkan firmalardan biri. Galyan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yılmaz konut fiyatlarını değerlendirdi.



İstanbul'un bir çok ilçesinde konut yapan Galyan Temel İnşaat firması Sancaktepe ilçesinde sektöründe öne çıkan firmalardan biri.  Yalıtımdan, alt yapıya, ruhsattan , daire fiyatlarına kadar samimiyetle cevap veren Galyan İnşaat Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yılmaz haksız rekabete dikkat çekti. 

Sancaktepe ilçesinde yapılan konutlarda yatılımın önemine dikkat çeken Temel Yılmaz " Yalıtımdan yalıtıma fark var. Önce yalıtım yaparken teknik detaylara dikkat etmek gerekiyor. Nizami yapmanız gerekiyor yalıtım bir bina için en önemli konulardan biridir. Straforu tuğlanın üst yüzüne vurmakla bu iş olmuyor.  Şartnamesi var uymak lazım.  Sancaktepe'de eski bir dairenin fiyatı ile yeni yapılan konutların fiyatları hemen hemen başa baş gidiyor. Buda haksız bir rekabeti oluşturuyor. Konut satın alacak olan kişi detay bilmiyor. Örnek verecek olursak yeni bir dairede 50 TL ayda ısınma gideri verirken eski bir yapıda 300 TL verebiliyor. Bu da eski ile yeni yapı arasındaki fark olarak ortaya çıkıyor. Bunu da alıcı konutun içine girdiği zaman anlıyor." dedi.  Temel Yılmaz "İstanbul'da en çok inşaat yapılaşması olan bir ilçeyiz. Belediyemizin işi çok zor.Diğer belediyelerden daha kolay ruhsat alıyorsun. Sancaktepe Belediyesi şu anda Türkiye'de örnek belediye oldu.  İstanbul'da en çok inşaat yapılaşması olan bir belediye kolay değil zorlukları olacak. Biz belediye başkanımızdan ve teknik ekibinden memnunuz. Artısı eksisi olan şeyler bunlar, önemli olan eksikleri karşılıklı olarak ta "Önemli olan zor ışı başarmak" Sancaktepe Belediyesinin İstanbul genelinde en çok ruhsat veren belediye olduğunu söyleyen Temel Yılmaz "Zaman zaman aksamalar oluyor, olacak bunu da normal görmek lazım. Bizlerde de hatalar oluyor. Evraklar eksik olabiliyor. Önemli olan zor işi başarmak, kolay işi kim olsa yapar. 15 günde hatta 10 günde ruhsat veren belediyelerde var. Şimdi ayda 15 tane ruhsat veren belediye ile 300 tane ruhsat veren belediyeyi bir tutmamak lazım. Bu gün bir projeyi bir elemanın incelemesi ortalama 5 gün sürüyor.  Ayda 300- 400 projeye ruhsat vermeye çalışırsanız, mümkün değil veremezsiniz ruhsat verme süresi uzar. Birçok konuda olduğu gibi illaki aksama olacak. Burada önemli olan bu zorluklara göğüs gerip eser olarak yaptığın inşaatları tamamlamaktır." diye konuştu. Düzgün bir şehirleşme ve yapılaşma yapmak bizim amacımız hedefimiz budur. Geleceğe güzel eserler bırakmak için mücadele ediyoruz." diye görüşlerini belirtti. 

Sancaktepe'nin konut ağırlıklı bir ilçe olduğunu söyleyen Temel Yılmaz "İlçenin yerleşim alanı konuta müsait, ticari anlamda bir sanayi bölgesi değiliz.  Sanayi tipi yapılaşma Sancaktepe'de yok. Planları da ona göre yapılmış. Sancaktepe ilçesi çok kısa sürede 300 bin nüfusu çoktan geçti hemde çok kısa bir sürede. Burada hizmet vermek kolay değil. Sancaktepe Belediyesi burada çok güzel hizmetler verdi. Başkan İsmail Erdemi tebrik ediyorum" dedi.  Sancaktepe ilçesindeki konut fiyatlarında anormal bir artış olduğunu dile getiren Temel Yılmaz " Sancaktepe İlçesinde konut satışlarında gerçekten anormal bir fiyat artışı gözlenmektedir. Ama bu fiyat artışı müteahhitlerden kaynaklanmıyor.  Aradaki emlakçılar, komisyoncular müteahhitler aracılığı ile fiyatları bu kadar yükseltiyorlar. Yani bu gün 200.000 TL olan bir daireyi 250.000 TL'ye alabiliyorlar. Buda müteahhit yüksek fiyata satıyor oluyor. İşin gerçeği aracılar fiyatı yükseltiyor. Gerçek alıcılara buradan seslenmek istiyorum. Müteahhit ile görüşme yaparlarsa uygun fiyata daireyi satın alabilirler" diye konuştu. Sancaktepe ilçesinin en büyük sorunlarından biri de dere ıslah çalışması diye konuşan Temel Yılmaz "Dere ıslah çalışmaları ilçenin en önemli sorunlarından biri idi. Bu da şu anda çalışmaları devam eden bir konu. Büyük bir ihtimalle bu çalışmanın 2016 yılı sonu gibi biteceği söyleniyor. Büyük sorunda ilçede bitmiş olacak." dedi.  Biz büyük bir aileyiz diyen Temel Yılmaz son olarak " Bizim yaptığımız konutlar özellikle dar gelirli vatandaşlara hitap ediyor.  Nedenine gelince vatandaşımızın bütçesi site içersin de bir konut almaya yetmiyor. Konut almak için krediye ihtiyacı oluyor. Alacağı konutu taksitlendirmek istiyor. Bu konuda biz firma olarak elimizden geleni yapmaya çalıyoruz. Firmamız bünyesinde sorunları çözmeye çalıyoruz. Sonuçta konut sahibi olan insanlarımız ile Galyan Temel İnşaat olarak büyük bir aile oluşturuyoruz." dedi. 



Önce Vatan 


Geri Dön