16 / 04 / 2024

Sandoz Yalısı'na 12 milyon dolara taşınacak

Sandoz Yalısı'na 12 milyon dolara taşınacak

Sabri Yiğit, 12 milyon dolara satın aldığı Sandoz Yalısı için çocuklarına iyi bir yatırım olacağını söyledi



Altı ay sonra yine Yeniköy'deki Sandoz Yalısı'na tanışmaya hazırlanan Yiğit, eşinin ısrarıyla iki yıl önce satın aldığı bu 204 yıllık tarihi yalıyla ilgili olarak, "12 milyon dolar harcadık. Ancak, 10-15 yıl sonra 50 milyon dolara ulaşması öngörülüyor. Oturmak için aldığımız bu yalı, çocuklarımıza bırakacağımız güzel bir yatırım oldu" değerlendirmesini yapıyor.

Tütetici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren Digicom'un ve Say İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, dört yıldır ailesiyle Yeniköy'deki üç katlı müstakil bir villada oturuyor. Altı ay sonra ise yine Yeniköy'de satın aldıkları Sandoz Yalısı'na taşınmaya hazırlanıyor.

Yiğit Ailesi, 1995 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelmiş. Tam bir yıl oturabilekleri bir ev aramışlar. Sonra bir süre Nişantaşı'nda oturmuş. 1997 yılında Hadımköy'deki Alkent 2000'de kendi evlerini alarak yerleşmişler. İkiz erkek bebekleri de bu evde dünyaya gelmiş. İkizlerin okul çağına gelmesinin ardından, Sabri Bey ve eşi Hamiyet Hanım, çocukların okuluna yakın bir semte taşınmak istemiş. İstinye'deki Enka Okulları'na başlayan ikizler Yiğitsoy ve Gurur için Yeniköy'e taşınmışlar.

Bugün 12 yaşına gelen ikizlerin aklı hálá doğdukları Alkent 2000'deki evlerinde kalmış. Halen Yeniköy'de oturdukları üç katlı evleri de müstakil, hem şahane bir deniz manzarası var, hem de ikizlerin koşup oynayabilecekleri çok geniş bir bahçesi... Ama ikizler okullar kapanır kapanmaz Alkent'teki evlerine gitmek istiyormuş. Oradaki evin site içinde olmasını, sosyal imkanlarını ve en önemlisi okul öncesi oynadıkları arkadaşlarını çok özlüyorlar.

BOĞAZ'IN HAVASINI SEVİYORUZ

Sabri Yiğit, aslen Karslı. Erzincan Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi Bölümü'nde tamamlamış. İş hayatına küçük yaşlarda Kars'ın Selim ilçesinde başlayan Yiğit, Ankara'da ailesine ait beyaz eşya şirketinde iş hayatını sürdürmüş. Uzun yılar Ankara'da yaşayan Yiğit, ailece Boğaz'ı çok sevdiklerini söylüyor.

1995 yılında İstanbul'a yerleşmiş ve Digicom'u kurmuş. Pioneer, LG, Hitachi, Roadstar ve Sansui ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü almış. Son dört yıldır da Yeniköylü olmuşlar.

SANDOZ YALISI'NI ALDIK

Boğaz'ı çok seven Sabri Yiğit, eşinin de ısrarıyla iki yıl önce Yeniköy'deki 204 yıllık tarihi Sandoz Yalısı'nı satın almış. Son aylarda yalının tadilatıyla uğraşan Hamiyet ve Sabri Yiğit çifti, altı ay sonra yeni evlerine taşınmanın planlarını yapıyorlar.

Sabri Yiğit, "Yalıda oturmak eşimin arzusuydu. Bize 12 milyon dolara mal oldu. Ancak 2020-2030 yılları arasında bu yalıların değerinin 50 milyon dolar olması öngörülüyor. Biz bu yalıyı oturmak için aldık, ama aynı zamanda çocuklarımıza kalacak güzel bir yatırım oldu" diye konuşuyor. Yeniköy'ü çok seven Yiğit, "Haftaiçi Yeniköy bizim, sakin ve huzurlu. Ama haftasonları kalabalık ve keşmekeş hakim. Haftasonu Yeniköy bizim değil" diyor.

GAYRİMENKUL BİZİM İŞİMİZ

Tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren Digicom'un yanısıra inşaat sektöründe de Say İnşaat adıyla işlerini yürüten Sabri Yiğit'in önemli bir işi de arazi yatırımcılığı. Yiğit, "Rahmetli babam arazileri iyi koklayan biriydi. Bu iş bize babadan kalma. Babam zamanında Çeşme ve Fethiye'de gayrimenkul yatırımları yapmış ve iyi kazanmış. Bizim işlerimizin zıplamasında yıllar önce yapılan arsa yatırımları etkili oldu. Parça parça değil de blok nakit girişiyle birşeylere sahibi olduk" diye konuşuyor.

"Gayrimenkulü hep işimiz olarak gördük" diyen Yiğit, şöyle konuşuyor: "Gayrimenkul şirketimizi önümüzdeki aylarda gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketine dönüştürme projemiz var. Potansiyel lokasyonlarda arazi yatırımları yaptık. Silivri ve Güzelce'de önemli yatırımlar yaptık. 100 dönüm arsa üzerinde 90 lüks villa yaptık. Starlife projesi Silivri'de bitti. 105 dönümde ikinci faza başlayacağız. Birincisi satışta, 45-50 milyon dolarlık bir proje. İkincisi 75 milyon dolar gibi. Kemerburgaz'da başladık. 2009 Mayıs-Haziran gibi oturuma başlayacak. Rezidans yapılıyor. 30 milyon dolar gelir bekliyoruz. 74 rezidans var."

Türkiye'de krediyle ev almak en doğru yöntem

Gayrimenkulde kredi maliyetlerinin önemli olduğunu hatırlatan Sabri Yiğit, şunları söylüyor: "Maliyetler uygun olduğu takdirde Türkiye'de ev sahibi olmak için kesinlikle en doğru yöntem kredi kullanmaktır. Paranız olsa bile en doğru yöntemdir. Her zaman tamamen özvarlık kullanarak bir şeye sahip olmak doğru değildik. Krediyle ev sahibi olmaktan korkulmamalıdır. Bana göre az özkaynak kullanarak, uzun vadeli krediyle gayrimenkul alınmalıdır. Ev sahibi olurken de fiyattan çok bana göre ödeme koşulları öncelikli olmalıdır. Fiyat satın almada ikinci kriterdir, önemli olan ödeyebilme yeteneğidir. İnsanlar uygun taksitlerle pahalı bir eve sahip olabilir, ama o pahalı evi belki de hiçbir zaman para biriktirerek alabilme imkanı olmayacaktır."

Mutfağı seviyorum
Sabri Yiğit, ciddi iş yoğunluğuna rağmen mutfağa girmek için sık sık fırsat yaratmaya çalıştığını söylüyor. Özellikle Çin yemeklerini çok iyi yaptığını belirten Yiğit, "Stres atmak için mutfağa girerim. Çin yemeklerini çok seviyorum ve iyi yapıyorum. Salatalarda iddialıyım. Balık, sebzeli börek severek yaptığım yemekler. Bir de çöp şiş olmadan olmaz. Ailece sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. Bizim evde kızartma yapılmaz" diye konuşuyor.

Ailece golf oynuyoruz

Golfün hayatında önemli olduğunu vurgulayan Sabri Yiğit, şunları söylüyor: "Golfte çok sayıda derecem, kupam var. Benim için çok keyifli bir spor. Terapi gibi beni çok rahatlatıyor ve bir şekilde zaman ayırabiliyorum. Çocuklarım da golfü çok seviyor ve zaman zaman onlarla birlikte de oynuyoruz. Ailece Fenerbahçeliyiz. Maçlara da ailece gideriz. Bazen de çocuklarla birlikte teknede vakit geçiririz, birlikte yüzeriz. Çocuklarımızla birlikte olmak bizim için çok önemli.."

Hürriyet Emlak

Geri Dön