29 / 03 / 2024

Sandvik İnşaat, bölge ülkelerine Türkiye'den hizmet veriyor!

Sandvik İnşaat, bölge ülkelerine Türkiye'den hizmet veriyor!

Sandvik İnşaat Türkiye Genel Müdürü Rıza Toprakçı, " Son olarak Age inşaat 'ın Gürcistan'da üstlendiği ' HES projesinin yapımında Sandvik jumboları tercih edildi " dedi




Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan'da gerçekleşen tüm inşaat projelerine Sandvik ekipman ve servisinin Türkiye'den sağlandığını belirten Sandvik İnşaat Türkiye Genel Müdürü Rıza Toprakçı, "Son olarak Age inşaat'ın Gürcistan'da üstlendiği' HES projesinin yapımında Sandvik jumboları tercih edildi" dedi Sandvik İnşaat Türkiye, pazarlama-saüş ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan gibi bölge ülkelerine de sunuyor. Bu ülkelerde gerçekleşen tüm inşaat projelerine Sandvik ekipman ve servisinin Türkiye'den sağlandığını belirten Sandvik İnşaat Türkiye Genel Müdürü Rıza Toprakçı, son olarak Age İnşaat'm Gürcistan'da üslendiği HES projesinin yapımında Sandvik jumbolarının tercih edildiğini söyledi. 


Sandvik İnşaat Türkiye ile Age İnşaat arasında yapılan anlaşmanın makine adeti ve toplam sözleşme tutan açısından tünelcilik adına bu yıl dünyada yapılan en büyük anlaşma olduğunu vurgulayan Toprakçı, "Gürcistan'ın en önemli projelerinden biri olan projede, Age İnşaat'm markamızı tercih etmesinde satış ve satış sonrası hizmederde vermiş olduğumuz güven ve hizmet kalitemiz etkili oldu" dedi.


İsveç merkezli Sandvik'in madencilik, işleme çözümleri, malzeme teknolojileri, girişim ve inşaat olarak beş iş alanında çalıştığına vurgu yapan Rıza Toprakçı, "Sandvik İnşaat Türkiye, kırma eleme ve kaya delme takımları organizasyonları ile bayilik kanallarının kapatılması sonucu bünyesine katılan kaya delme makineleri pazarlama-satış ve satış sonrası hizmetlerini sunuyor" diye konuştu. Özellikle karayolu, demiryolu ve tünel inşaatlarında, taşocağı işletmeciliğinde ve kentsel dönüşüm projelerinde kullanılan delici makine, kırma eleme tesisleri ve bunların sarf malzemeleri ile servis ve yedek parçalarının temininin ana faaliyet konularım oluşturduğunu aktaran Toprakçı, bu projelerde tercih edüen markaların başında geldiklerini söyledi. Toprakçı, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan dışmda Türk müteahhit firmalarının diğer ülkelerde gösterdikleri faaliyetlerine de ürün ve servis anlamında hizmet sağladıklarını vurguladı. Karayolu ve demiryolu projelerinin sektörde hızla genişleyen bir alan yarattığına ve HES projelerinin de tüm yoğunluğuyla devam ettiğine dikkat çeken Rıza Toprakçı, bu projelerde Enka-Bechtel, Cengiz İnşaat, Alarko, Age, Limak ve Kolin İnşaat gibi Türkiye'nin önemli müteahhitlik firmaları ile çalıştıklarını ifade etti. 

"Sektörde, yetişmiş iş gücüne ihtiyaç var" Sandvik İnşaat'm 35 kişilik bir istihdamın yanı sıra  Ankara  ve Trabzon'da yerleşik ofis ve atölye binalanndaki faaliyederiyle sektöründe istihdama destek olduğunu kaydeden Rıza Top"Sandvik, beş iş alanında çalışıyor" isveç merkezli Sandvik'in madencilik, işleme çözümleri, malzeme teknolojileri, girişim ve inşaat olarak beş iş alanında çalıştığına vurgu yapan Rıza Toprakçı, "Sandvik İnşaat Türkiye, kırma eleme ve kaya delme takımları organizasyonları ile bayilik kanallarının kapatılması sonucu bünyesine katılan kaya delme makineleri pazarlama-satış ve satış sonrası hizmetlerini sunuyor" diye konuştu. 


Toprakçı, şunları söyledi: "Yeni ve modern ekipman ihtiyacının yanı sıra yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyulan projeler, sadece finansal değil, eğitim açısından da hızla desteklenmeli. Kısa ve uzun dönem stajyerler istihdam ederek, meslek lisesi ya da teknisyen yetiştiren iki yıllık üniversite mezunu elemanların teorik ve pratik eğitimlerini destekleyerek ülkemizdeki yetişmiş eleman açığının kapatılmasına yardımcı oluyoruz. Ayrıca Sandvik İnşaat bünyesinde yer alan EPC proje bölümü Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya'da kurulan birçok kırma eleme tesisinin proje ve montaj işlemlerini yürütüyor. Bu kapsamda özellikle tesislerin çelik konstrüksiyonu başta olmak üzere Sandvik'in ana üretim gamında bulunmayan tüm malzemelerin ülke sınırları içindeki üreticilerden teminini ve bunların adı geçen tesislerin bulundukları ülkelere ihracatını yapıyoruz." Sandvik'in de geliştirmekte olduğu ürün gruplarının sıklıkla kullanıldığı kentsel dönüşüm projeleri ve şehir bina inşaatlarının önümüzdeki yıllarda öneminin artacağını belirten Toprakçı, özellikle deprem ve çevre gibi faktörlerin altyapı inşaatlarında bakış açısını farklı bir yöne çevirdiğine dikkat çekerek "Karlılık yanında sürdürülebilirlik önem taşımaya başladı. 

Sandvik'te önde gelen Ar-Ge destekli üreticilerden olarak kendine bu yönde gelişim hedefliyor" dedi. Toprakçı, özellikle; çevre, sağlık ve iş güvenliğinin tüm faaliyet alanlarında finansal hesaplamaların önüne geçtiğini, hem üretici hem de uygulayıcı firmaların sektördeki pozisyonlarım buna göre belirlemeye başladığını söyledi. 


Dünya


Geri Dön