20 / 04 / 2024

Şanghay-İstanbul İpekyolu Ticaret ve Ekonomi Forumu 8 Mayıs'ta!

Şanghay-İstanbul İpekyolu Ticaret ve Ekonomi Forumu 8 Mayıs'ta!

Forum, Çinli iş adamları heyetinin katılımıyla 8 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek. Etkinliğe mühendislik, bilişim, inşaat, gayrimenkul, lojistik, sanayi, tekstil, danışmanlık sektörlerinin önde gelen Çinli firmaları katılacak.



Çin Halk Cumhuriyeti Şanghay şehri Belediye Başkanı Yang Xiong başkanlığındaki iş adamları heyetinin İstanbul ziyareti kapsamında Şanghay-İstanbul İpekyolu Ticaret ve Ekonomi Forumu düzenlenecek.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu (DEİK) açıklamasına göre, DEİK ve China Homelife Turkey Fuarlarının katkılarıyla gerçekleşen Çinli iş adamları heyeti gezisi çerçevesinde 8 Mayıs Cuma günü düzenlenecek forumda, Çin'in "One Belt, One Road" projesi ele alınacak ve konuk iş adamları, katılımcılara Çin markalarının çalışmaları hakkında bilgi verecek.


Forumda, 23 Ekim 1989 tarihinde Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında imzalanan “Ekonomik İş Birliği” anlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla "Mutabakat Sözleşmesi" (MOU) imzalanacak.


Etkinliğe mühendislik, bilişim, inşaat, gayrimenkul, lojistik, sanayi, denizcilik, elektrik, mücevherat, tekstil, danışmanlık ve bitkisel yağ üretimi (palmiye yağı) sektörlerinde faaliyet gösteren Çin'in önde gelen firma temsilcileri katılacak.


Verilen bilgiye göre Şanghay, Çin'in gayrisafi milli hasılasına 351 milyar dolar ile en büyük katkıyı sağlıyor. Ülkenin en büyük finans merkezi ve liman kenti olan Şanghay aynı zamanda dünyanın en büyük finans başkentleri arasında yer alıyor. 




Geri Dön