20 / 04 / 2024

Sanko Holding 120 milyon dolarlık çimento yatırımı yapacak!

Sanko Holding 120 milyon dolarlık çimento yatırımı yapacak!

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 2011'de 300 milyon dolarlık enerji, 120 milyon dolarlık polyester film ve 120 milyon dolarlık çimento yatırımı yapacaklarını açıkladı



Enerji sektörü yatırımlarında yoğunlaşacaklarını belirten Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, diğer sektörlerde de teknoloji yenileme ve kapasite artırma yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Sanko olarak yatırımları planlarken Türkiye'nin yanı sıra, dünyadaki gelişmeleri dikkate aldıklarını ve enerji sektöründe de bu anlayışla yoğunlaştıklarını anlatan Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Enerji sektörüne şimdiye kadar yaklaşık 900 milyon dolarlık yatırım yaptık. Bu sektöre 2011 yılında 250 - 300 milyon, ambalaj sektöründe polyester film yatırımına 80 -120 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. Iklimlendirme sektöründeki şirketimiz Airfel'in klima ve kombi tesislerine yeni teknolojik yatırımlar gerçekleştireceğiz. Tekstilde teknoloji yenileme yanlarımızı aksatmayacağız. Çimento sektöründe 120 milyon dolarlık yatırımla, Bartın Çimento'nun kapasitesini artıracağız. Türkiye'nin geleceği parlak, dünyanın yarınlarında Türkiye'nin oynayacağı rol büyük olacak. Ülkemize güveniyoruz, Türkiye'nin dünyanın en güçlü 10 ülkesinden birisi olma hedefinin hayal olmadığına hep birlikte tanık olacağımıza inanıyorum."

Doğu coğrafyasında lokomotif Girişimci ruhlu insanların gerçekleştirdiği ve dünya ölçeğinde sanayi tesislerinin bulunduğu Gaziantep'in, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin ekonomik anlamda tartışılmaz lokomotifi olduğunu kaydeden Konukoğlu, şöyle konuştu:
Milliyet Business


Geri Dön