26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Atıksu Arıtma Tesisi ihale aşamasında!

Şanlıurfa Atıksu Arıtma Tesisi ihale aşamasında!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ GENEL Müdürlüğü'nün 2872 sayılı çevre kanunu gereği yapılmasını planladığı Atıksu Arıtma Tesisi ve alt yapı kanalizasyon sistemlerinin yapım çalışmaları hız kazandı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ GENEL Müdürlüğü'nün 2872 sayılı çevre kanunu gereği yapılmasını planladığı Atıksu Arıtma Tesisi ve alt yapı kanalizasyon sistemlerinin yapım çalışmaları hız kazandı. Şanlıurfa merkezde yapılacak olan; Atık su Arıtma İhalesi ve kolektör hattı yapım işi için, 1 Eylül 2015 Salı günü; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB yatırımları Dairesi Başkanlığı (İPA) uzmanları, ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, Plan ve Proje Yatırım Daire Başkanı M. Said Güllüoğlu, Arıtmalar Daire Başkanı Didem Ertekin, Etüt Plan Şube Müdürü Şükran Diner ile birlikte ihale için yer görmeye katılan 23 firmayı; Atık su Arıtma İhalesi ve kolektör hattının yapılacağı alana götürülerek bilgi verildi.


ÜÇ İLÇEDE BİR MİLYON NÜFUSA HİTAP EDECEK 


Şanlıurfa'nın Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliyc ilçelerine ait Evsel Atık Suyunun ileri biyolojik arıtma sonrası deşarj edilmesini sağlamak amacıyla Akçamescid köyü civarında yaklaşık olarak 168 dönüm üzerinde yapılması planlanan tesis yaklaşık 1.000.000 kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyecek kapasitede olacak. 


2017'DE HİZMETE GİRMESİ PLANLANIYOR 

27 Ekimde ihaleye çıkacak olan Atık su Arıtma Tesisi ve kolektör hattı projesi cn geç 2017 yılı sonu itibariyle bitmesi planlanıyor. Şanlıurfa Büyiikşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genci Müdürlüğünün gerçekleştireceği proje ile merkez İlçelerden toplanan atık sular arıtılacak ve hijyen kurallarına uygun olarak dere vc su yataklara deşarj edilecek. Elde edilen bu su bahçecilik ve tarım sulamalarında kullanılabilecek. Bu sayede çevre kirliliğinin önüne önemli ölçüde geçilmiş olacağı bildirildi. 


Güneydoğu Gazetesi


Geri Dön