19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Balıklıgöl Tüneli revize ediliyor!

Şanlıurfa Balıklıgöl Tüneli revize ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Balıklıgöl Tüneli'ni revize ediyor.




Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Tünel’de Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihe uyumlu cephe düzenleme ve iyileştirme çalışmaları son sürat devam ediyor.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çalışmalarla tünel duvarlarının temizlendiği,cephelerin granit ile  kaplanarak kentin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla Urfamıza ait kültürel,tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen alanlara  fotoğrafların tünel duvarlarına yerleştirildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer konuyla ilgili olarak bu alanlara  ışıklandırma sistemli ile aydınlatılmış fotoğrafların yer aldığı alanlar oluşturularak alan  güzel bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca duvarlara Fotoğrafların yanı sıra büyükşehirimize ait kurumsal logo ve kültür logoları yerleştirildiğini söyledi.


Tünel içerisindeki çalışmaları denetleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, teknik ekipten bilgi alarak çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Kentin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla yöreye özgü fotoğrafların duvarlara yansıtıldığını anlatan Gencer yaptığı açıklamada “Burası tarihi bir bölgedir. gerek Türkiyenin değişik illerinden gerek ise de yurt dışından gelen misafirlerimizin ilk kullandıkları alanlardır. İlk temas ilk imajı oluşturduğundan Balıklıgöl, tarihi hanlar ve Halepli bahçe’nin yer aldığı Balıklıgöl tünel içerisinde çevre düzenlemesi önem kazanmaktadır. Çalışmalar kapsamında duvarlar granit kaplama ile kaplandığını ve tünelin görsel bir şekilde güzel bir görünüme kavuşması için duvarlara kentin tanıtımına katkı sağlayacak fotoğraflar yerleştirildi. Işıklandırma sistemi yeniden düzenlenen tüneldeki çalışmalarımız da sona gelindi. Çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön