28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Belediyesi Afet Merkezi yaptıracak!

Şanlıurfa Belediyesi Afet Merkezi yaptıracak!

Şanlıurfa Belediyesi, "Bölgesel Afet Merkezi" yaptıracak



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "GAP Bölgesinde Sele Maruz Kalan Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması" (GAPSEL) projesi kapsamında, "Şanlıurfa Belediyesi Bölgesel Afet Merkezi Yapım İşi" ihaleye çıkarıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye, 2 firma teklif sundu.

Avrupa Birliğince (AB) finanse edilip, GAP Bölge Kalkınma İdaresince (GAP BKİ) koordine edilen, Merkezi Finans İhale Birimi ve Şanlıurfa Belediyesi tarafından imzalanan sözleşme kapsamında, Şanlıurfa Ticaret Merkezi bitişiğinde yapılacak merkezin, bir yılda tamamlanması planlanıyor. Toplam bütçesi 1 milyon 537 bin 600 avro olan projenin yüzde 55'i AB'den hibe olarak alınacak, yüzde 45'lik bölümünü ise Şanlıurfa Belediyesi karşılayacak.

KOMŞU İLLERE DE HİZMET VEREBİLECEK
Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkan Yardımcısı Arslan, bölgede ihtiyaç duyulan bölgesel afet merkezinin Şanlıurfa'da kurulmasının önemine değindi. Son günlerde yaşanan sel felaketlerinin ardından bu merkezin mutlaka kurulması gerektiğine inandığını dile getiren Arslan şunları kaydetti: "Şanlıurfa'da kurulması planlanan bölgesel afet merkezi, tam donanımlı bir binadan oluşacak. Afet merkezi, Şanlıurfa il merkezinde kurulacak olmasına rağmen yalnızca merkezde değil, bir yandan il genelinde bir yandan da afet halinde takviye yapılacak, komşu illere hizmet verebilecek düzeyde tasarlanmıştır. Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi'nin hayata geçmesiyle birlikte bölgedeki tüm yerel yönetimler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları da afetlerde ve kazalarda etkin müdahale kapasitesini geliştirme imkanı bulacaktır.

Ayrıca, mevcut ve yeni yetişecek sivil savunma ekipleri sayesinde, bölgede sivil savunma konusunda nitelikli insan kaynağının oluşturulması mümkün olacaktır. Tüm bunlarla birlikte bölgede can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirilmesi sağlanırken, ekonomik ve sosyal kalkınmaya da katkı sağlayacaktır."
AA


Geri Dön