25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Belediyesi Maşuk bölgesinde 600 konut inşa ediyor!

Şanlıurfa Belediyesi Maşuk bölgesinde 600 konut inşa ediyor!

Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa'daki konut ihtiyacının artmasıyla fiyatların son yıllarda yükselmesinin ardından harekete geçti. Belediye, orta gelirli vatandaşlar için 600 konut yapıyor. Konutlar için ilk harç döküldü..



Şanlıurfa Belediyesi, birçok bölgede imara açtığı alanların yanı sıra vatandaşa ucuz konut üretmek için de düğmeye bastı. Mayıs ayında ihalesi yapılan konut projesinin temel kazma işlemi tamamlandı, ilk harç da döküldü. Maşuk bölgesinde temeli atılan 600 konutun Şanlıurfa'da konut fiyatlarını aşağı çekmesi bekleniyor. 


ÇOK KATLI İMAR 

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Maşuk'ta imar planı çerçevesinde o bölgede çok katlı bir imar uygulaması yaptıklarını dile getirdi. Fakıbaba "Hem kentimizdeki konut fiyatlarının aşağı çekilmesi hem de vatandaşa ucuz konut üretilmesine katkıda bulunuyoruz. Vatandaşa ucuz konut yaparken personelimiz için de 800 konuta başlayacağız. 


İlk etapta 200 konut daha sonra bunu 800 konuta tamamlayacağız. Zaten Dağ eteğinde işçilerimiz için 300 konutumuz devam ediyor" dedi. Fakıbaba, belediyede taşeron firmalar bünyesinde çalışan işçiler için de bin 248 konutu Yenice mevkiinde yapmaya başladıklarını kaydetti. 


Mehmet Yıldırım/Sabah Gazetesi Güney eki


Geri Dön