20 / 04 / 2024

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 8 okul yolunu tamamladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 8 okul yolunu tamamladı!

Çocukların okula çamursuz gitmelerini sağlamak için yoğun çaba harcayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önceden tespit ettiği 45 okulun 37’sinde çalışmalarını tamamlarken, kalan 8 okulun yolunu da bitirmek üzere.



Yıllardır çözülemeyen, vatandaşların karşısına büyük bir sorun olarak çıkan bozuk ve yolu olmayan okullar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bir çözülüyor. 


Öğrencilerin çamurlu ve bozuk yollarda okula gitmelerinin önüne geçmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, hassasiyetini “Çocuklarımızın çamur içerisinde okula gitmesini kabul etmiyoruz” şeklinde dile getirmiş ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’na talimat vererek okul yollarını asfalta kavuşturması için gerekli talimatları vermişti. 


Bu kapsamda Fen işleri Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda merkezde 29, köylerde de 8 okulun yollarının yapımı tamamlandı. 


Haliliye İlçesinde; Görme Engelliler Okulu, Yeşil Urfa İlköğretim Okulu, ŞUTİM Orta Okulu, Tenekeci Mahmut Güzelgöz Okulu, Rabia Hatun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Süleymaniye Kız Meslek Lisesi, Süleymaniye Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, İbn-i Sina İlkokulu, Ticaret Lisesi, Konuklu İlköğretim Okul'larının yol çalışmaları tamamlandı.


Eyyübiye İlçesinde; Küçükhan Orta Okulu, Mahmut İkbal Büyük Kırcalı Endüstri Meslek Lisesi, Şairnabi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmanlı Orta Okulu, Kısas Özel Sağlık Meslek Lisesi, Selçuklu İlkokulu, Eyyubiye Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi ve Konuklu Meslek Lisesi okullarının yolları tamamlandı.


Ayrıca Karaköprü’de; Piri Reis İlkokulu (maşuk ortaokulu), İlgi Koleji, Yükseliş Koleji, İşitme Engelliler Okulu, Andolu Lisesi ( Toki ) Molla Nuran Ortaokulu, Gap Endüstri Meslek Lisesi, Karaköprü Sağlık Meslek Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Borsa İstanbul Ortaokulu ve Karaköprü Anadolu Lisesi okullarının yolları da tamamlandı.


Şehir Genelinde Yol Çalışmaları Sürüyor


Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, okul yollarının yanı sıra kent genelinde sürdürdüğü yol çalışmalarına da aralıksız olarak devam ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi Ekipleri; Yakubiye, Eyyübiye, Esemkulu, İsaören, Kaplani Olukyanı, Yaykılıç, Dağeteği, Yolbilir ve Kuyubaşı Mahallelerinde de çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşın hizmetine açtı.


Yakubiye’de Rakım Düşürme Çalışması Bitmek Üzere


Eyyübiye ve Yakubiye Mahallelerinde rakım düşürme çalışmalarında sona gelinirken, yollardaki iyileştirme çalışmaları da son sürat devam ediyor.


İlçelerde de çalışmalarını sürdüren ekipler, Siverek’te 2200 metre yeni yol ve Akçakale’de de 5000 metrekarelik kilit parke taşı döşedi. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön