25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde dönüşüm başlıyor!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde dönüşüm başlıyor!

TOKİ’nin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte eski hal pazarı arsası üzerinde hayata geçireceği ‘Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ aylardır geri sayımda.



Eski hal pazarı arsası üzerinde taban suyu hesap edilmediği için proje tadilatı zorunluluğu ortaya çıkmıştı. Bu çerçevede yer altına planlanan yer altı otoparkının 2 kattan 1 kata indirileceği belirtiliyor.  


Ne zaman çalışmalara  başlanacağı merak konusu olurken. İhaleyi üstlenen firmanın 'Toplanma merkezi' karşısında bulunan proje alanının etrafını tanıtım fotoğraflarının yer aldığı sacla çevirdiği görüldü. 


Kentsel Dönüşüm Çalışmalarını  TOKİ  ile birlikte başlatan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 'Proje tadilatı kolay bir iş değildir. Bu, tüm teknik detayların yeniden değerlendirilmesi anlamına geliyor' diye konuştular.


Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin 1. Etabı ‘6 Adet İş Yeri, 88 Adet Ofis ve 463 Adet Dükkan İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi’ni içine alıyor. Yapımcı firmalara işi tamamlaması için yer tesliminden itibaren 650 gün süre verilecek. 


Projenin çizim işini üstlenen Uğur Harita İnşaat Planlama ve Kentsel Dönüşüm şirketinden bu konuda şu açıklama yapıldı:


‘Şanlıurfa’nın merkezinde bulunan Eski Sanayi Bölgesi kentin oldukça çarpık görünüme sahip olmasına neden oluyordu. Uğur Kentsel Dönüşüm olarak Dönüşüm ve Yenileme Projesini tasarlarken ticaret ve konut kullanımlarının bir arada olduğu, alanın gece ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedeflenmiştir. Uluslararası standartlar ve yeşil tasarım kriterleri göz önünde bulundurularak bölgeyi iklim koşullarına göre tasarlayıp, kent ile bütünleşik bir yeşil omurga oluşturularak Şanlıurfa kentinin kendine has mimarisiyle, zengin bir ticaret alanı üretilmesi amaçlanmıştır.


Projemizde, hak sahiplerinin yanı sıra, Şanlıurfa genelinde değişen ihtiyaçları ve ekonomik imkanları düşünülerek tasarlanmıştır. Ticaret alanlarının yanı sıra, konut alanları, iş plazaları, forum alışveriş merkezleri, cafeler ile bütünleşmiş bir rekreasyon alanı tasarlayıp, bu sayede alanın gece ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedeflenmiştir.


Güneydoğu’nun en prestijli dönüşüm projesi olan Eski Sanayi Dönüşüm ve Yenileme Projemizde, tüm yapılar yerel detaylara dikkat edilerek özgün olarak tasarlanmıştır.’


Hizmet Şanlıurfa Gazetesi


Geri Dön