24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdi de dere yatağı pürüzü çıktı. Eski hal pazarı arsasındaki zemin etüdü sırasında dere yatağının inşaat sırasında sıkıntı oluşturacağı saptandı.



Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdi de dere yatağı pürüzü çıktı.Eski hal pazarı arsasındaki zemin etüdü sırasında  dere yatağının inşaat sırasında sıkıntı oluşturacağı saptandı. Benzer problemle Abide Köprülü kavşağının yapımında da karşılaşıldığına dikkat çeken yetkililer, TOKİ’nin Kentsel Dönüşüm projesi birinci etabında yeraltına 2 kat olarak planlanan Otoparkı tek kata düşüreceğine dikkat çekiyorlar.  


Kentsel Dönüşüm Birinci etap projesinin yaklaşık 306 milyon liraya mal olacağı tahmin ediliyor.TOKİ’nin 30 Mart’ta ihalesini gerçekleştirdiği birinci etap projesi   6 adet işyeri, 88 adet ofis ve 463 dükkan ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini kapsıyor.  


Toplam bin 19 hak sahibi bulunan proje kapsamında toplamda 882 konut, bin 241 dükkân ve 712 ofis yapımı planlanıyor.  TOKİ  ile Şanlıurfa Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Paşabağı'nın sanayi işletmelerinden arındırılması hedefleniyor.


Çalışmalar kapsamında söz konusu bölgede bulunan otomobil galericilerinin de taşınması planlanıyor. Galericiler Sitesi inşaatı halen Akabe TOKİ yakınlarında devam ediyor.


Urfa Haber Gazetesi


Geri Dön