28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Eski Sanayi Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Kentsel dönüşüm projelerine hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarına son sürat devam ediyor.




Şanlıurfa'nın gelecek vizyonunu belirleyerek yeni yollar, yeni yaşam alanları oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda bir tarafta cazibe ve çekim merkezini oluşturmak için yapılar sürerken diğer tarafta kalan kısımlar için ise istimlak edilen taşınmazların yıkım çalışmaları devam ediyor.


Alanda çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2 Etap olarak Projelendirmişti. Yaklaşık 140,000.00 m2 olan 1. Etap alanda 462 dükkan, 6 işyeri ve 88 ofis inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Bu etap içerisinde projelendirilen Nevali Otel arkasından geçen 35 m’lik yol halkın hizmetine açılmıştır. Yine 1. Etap 2. ve 3. bölümlerle ilgili olarak büyük oranda ilerleme sağlanmış olup 3. bölüm alanı inşaat ihale sürecine hazır hale getirilmiştir. Proje alanı içerisinde 225,000.00 m2 yüz ölçüme sahip 2. Etap olarak adlandırılan alanda %80 oranında uzlaşma sağlanmıştır.


Projenin tamamlanması için geri kalan hak sahipleri ile görüşmeler devam eden ekipler, uzlaşı sağladığı taşınmazların yıkım işlemleri ayrıca gerçekleştiriyor.   


Büyükşehir'in çalışmaları tamamlandığında, 36.5 hektar alanda 858 + 2 konut 1242 ticaret/dükkan 608 addet ofis birimleri üretilecektir. Alanda merkezi iş alanları, ticaret, ofis ve rezidans,  basketbol sahaları, tenis kortu gibi spor alanları, sosyal ve kültürel merkezler, otopark alanları, yeşil alanlar ve yenilenmiş alt yapısı ile yakın çevresi için çekim merkezi olacak yeni ve modern bir yaşam alanını kente kazandırmış olacak.


Şanlıurfa'nın kentsel dönüşümü ile kentin sorunlarını minimize etme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaşanılabilir bir kent için çalışmaların devam edeceğini söyledi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön