20 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye'de çarpık kentleşmenin önüne geçilecek!

Şanlıurfa Eyyübiye'de çarpık kentleşmenin önüne geçilecek!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında kentte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ekinci, kentsel dönüşüm ve tapu sorunu ile ilgili gelinen son noktayı anlattı.



Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının birinci oturumunda, çarpık kentleşmenin önüne geçeceklerini söyledi.


Eyyübiye Belediye Meclisi mart ayı toplantılarının birinci oturumu Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Başkanlığında yapıldı. Meclis toplantı salonunda yapılan Mart ayı toplantılarının ilk oturumunda, Başkan Ekinci, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Açılış ve yoklamanın alınmasının ardından başlayan toplantıda Ekinci, yaklaşan referandum sürecini de değerlendirerek, gerçekleşen ve yeni hazırlanan projeleri anlattı. Çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi ve tapu sorunun çözümü için gelinen son durumu da aktaran Ekinci, Eyyübiye için gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Ekinci konuşmasının devamında, “Biliyorsunuz 16 Nisanda halk oylamasına gidiyoruz. Bu seçim değil halk oylamasıdır. Bir sistem değişikliğidir. İstikrar adına, istikbal adına, yeni anayasa değişikliği sonucunda ülke olarak hedeflediğimiz 2023, 2053, 2071 hedeflerine iyi bir şekilde gideriz. Yine kentsel dönüşüm ve tapu sorunu ile ilgili gelinen son noktayı da sizlere aktarmak isterim. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyaret etiğinde ilçemizde de bir şehit ailemizi ziyaret etti. Burada çarpık kentleşmeyle ilgili de ilgili yerlere talimatlarını verdi. Bununla ilgili biz de durumu ifade etme fırsatı bulduk.  TOKİ  başkanımız ve bakanımızla beraber durumu arz ettik. Bunun sonucunda TOKİ ile ilgili gereken talimatlar yapıldı. Bir mahallemizde bununla ilgili bir çalışma başladı. Yasal anlamdaki birkaç husus aşıldıktan sonra burada çalışma yapılacak. Bir diğer husus Onikiler Mahallesinde bizim yürüttüğümüz projede protokoller imzalandı. Şu anda vatandaşla bire bir görüşme durumuna geldik. Diğer husus tapu sorunu biz bu konuyla ilgili hazırlamadığımız raporu TBMM’de vekillerimize ve bakanımıza ilettik. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu konuda bu çalışmayla ilgili neler yapabiliriz diye çevre şehircilik bakanımızla bir araya geldik. durumu arz ettik. Daha sonra ilgili genel müdür talimatlandırıldı. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz de inşallah kısa süre içinde şekillenecektir” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön