26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Gap Vadisi'nin 1. etabı tamamlandı!

Şanlıurfa Gap Vadisi'nin 1. etabı tamamlandı!

Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alanlarını sosyal donatıları ile birlikte vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa genelinde park ve mesire alanlarının yapımına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.




Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alanlarını sosyal donatıları ile birlikte vatandaşların  hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa genelinde park ve mesire alanlarının yapımına yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.


Vatandaşların da memnuniyetini kazanan çalışmalar kapsamında, 1 milyon 861 bin metrekarelik GAP Vadisi Projesi'nin 120 bin metrekarelik kısmı olan GAP Vadisi Projesinin 1. Etabı ile Ahmet Yesevi Mahallesinde 80 bin metrekarelik Selahaddin-i Eyyubi Parkını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi; daha önce 120 bin metrekare olan Osmanlı Mesire Alanını da 420 bin metrekareye çıkardı.


YEŞİL ALAN YATIRIMLARI BAŞKAN ÇİFTÇİ'NİN OLMAZSA OLMAZLARINDAN


GAP Vadisi, Selahaddin-İ Eyyubi Parkı ve Osmanlı Mesire Alanı başta olmak üzere şehir merkezinin belirlenen birçok noktasında yeşil alan çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ise Büyükşehir Ceylanpınar Parkı, Büyükşehir Akçakale Parkı, Büyükşehir Halfeti Parkı, Büyükşehir Bozova Parkı, Büyükşehir Birecik Parkı, Büyükşehir Hilvan Mesire Alanı ve Karaköprü Çocuk Oyun Dünyası projelerini de sürdürerek yakın bir zamanda tüm yeşil alanları halkın hizmetine sunmayı planlıyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin önemle üzerinde durduğu çalışmalar, 2016 ve 2017 planlaması dahilinde aksamadan devam ederken, vatandaşlar da çalışmalardan son derece memnun.


GAP VADİSİ 1. ETABI TAMAMLANDI


Toplam 1 Milyon 861 Bin metrekarelik alandan oluşan GAP Vadisi Projesi ile şehrin; eğlence, dinlenme ve sportif faaliyet alanları oluşturulmaya çalışılıyor. Projenin 120 bin metrekarelik 1. Etabı tamamlanırken, ikinci etapta da çalışmalar başladı. Şanlıurfa tarihinin en büyük yeşil alanı olacak GAP Vadisi'ndeki planlamalar devam ediyor.


SELAHADDİN-İ EYYUBİ PARKI


Ahmet Yesevi Mahallesi'nde 80 bin metrekarelik alan üzerinde, Selahaddin-i Eyyubi Parkı’nın yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Kısa bir süre öncesine kadar çorak bir araziden ibaret olan Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki 80 Bin metrekarelik alanı, herkese hitap edecek şekilde değerlendirerek yeni bir yaşam alanı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, çalışmasıyla vatandaşların takdirini kazandı. İçerisinde; yürüyüş yolları, spor alanı, açık yüzme havuzu, oturma alanları, kamelyalar, çeşmeler, çocuk oyun alanları, fitness grupları yer alan park sayesinde Ahmet Yesevi Mahallesi'nin çehresi değişti.


OSMANLI MESİRE ALANI


Eyyübiye'de yer alan ve daha önce 120 bin metrekare olarak yapılan Osmanlı Mesire alanında ise, Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmayla Osmanlı Mesire Alanını 420 bin metrekareye çıkardı. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları neticesinde mesire alanında yürüyüş yolları, spor alanı, açık yüzme havuzu, oturma alanları, piknik alanları, şelale, kamelyalar ile hizmete açıldı. Eyyübiyeli vatandaşların rağbet gösterdiği Osmanlı Mesire alanı sayesinde çocuklar bir taraftan eğlenip aileleri ile keyifli zaman geçiriyor.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön