28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapıya geçit yok!

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapıya geçit yok!

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tespit ettikleri kaçak kat fazlasını durdurdu. Ekipler, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat hakkı bulunan ve kat çıkmak isteyen vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda ise bilgi veriyor.



Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tespit ettikleri kaçak kat fazlasını durdurdu.

Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı 5 ekip günlük olarak inşaatların yoğun olduğu bölgelerde kontrollerini sürdürüyor. Kontrollerin yanı sıra imara aykırı kat çıkmak isteyenlere de müdahale ediyor.

Yapılan kontroller kapsamında bugün Şehitlik Mahallesi 66. Sokak’ta denetimlerini sürdüren ekipler, bir yapıda izinsiz olarak kat yapıldığını belirledi. İmar izni olmadan kat çıkıldığını gören ekipler bunun üzerine, yapım aşamasında olan kat fazlasına müdahale etti. Kat fazlası duvarların örülmesini engelleyen ekipler, inşaat malzemelerine de el koydu. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat hakkı bulunan ve kat çıkmak isteyen vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda ise bilgi veriyor.


Hürriyet 


Geri Dön