16 / 04 / 2024

Şanlıurfa Haliliye'ye inşa edilecek medresenin temeli atıldı!

Şanlıurfa Haliliye'ye inşa edilecek medresenin temeli atıldı!

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karpuzlu Kırsal Mahallesinde yapılan medresenin temel atma törenine katıldı. Başkan Demirkol, gençlerin ve çocukların medresede ilim irfan öğreneceklerini kaydetti.



Karpuzlu Mahallesinde yapımına başlanan medrese inşaatının temel atma töreninde konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, medresenin inşaatına başlanmasına vesile olan Seyda Molla Yusuf’a teşekkür ederek, “Şimdi bu vakfiye, bu medrese inşallah kıyamete kadar ilim öğretecek. Vakfiyelerin şöyle bir duası vardır; bu işe sebep olan vesile olanların hepsi kıyamete kadar bu hizmetten nasibini alacaktır. Kim ki bu vakfiyeyi bu medreseyi herhangi bir şekilde ortadan kaldırırsa, kıyamete kadar ondan faydalanamayanların vebali boynunda olacaktır. O yüzden vakfiyenin önemi çok büyüktür. Şimdi burada ilim öğretilecek. Seyda Molla Yusuf’un olduğu bir yerde bizim din üzerine diyanet üzerine konuşmamız çok doğru olmaz’’ dedi.

Zekatın sekiz sınıfa verilebileceğini hatırlatan Başkan Demirkol şunları söyledi:

"Bunlardan birisi de ilim tahsil eden talebelerdir. İlim tahsil eden talebelere zekat verilebilir. İnşallah bizler de ben hem şahsen, hem kurum olarak, Haliliye Belediyesi olarak kendilerinin emrindeyim. Babamdan kalandan da yardım edeceğim. Devletin vermiş olduğu imkandan da inşallah yardım edeceğim. Sizler de bu hususta üzerinize düşeni yapacaksınız. Yalnız Melle Yusuf’un dediği gibi gönülden olması lazım. Burada ilim tahsil edilecek dedik. Hepiniz hacca gitmişsinizdir. Gidenlere Allah tekrarını nasip etsin. Gitmeyenlere de görmeyi nasip etsin. Zemzem içilirken bir dua vardır; Allahümme inni es’elüke İlmen nafi’an ve rizkan vasi’an ve şifa’en min külli da’in”. Biz faydalı ilim istiyoruz. İlmin faydalısı burada olacak. Burada gençlerimiz, çocuklarımız ilim öğrenecek, irfan öğrenecek, edep öğrenecek. Yunus Emre’nin dediği gibi; İlim ilmek bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır? İnşallah edebini bilen alimler burada yetişecektir. Buna vesile olduğu için aziz dostum Molla Yusuf’a teşekkür ediyorum. Kıyamete kadar bunun sevabından burada bulunanlarda inşallah istifade edecektir. Bizim yaptığımız bir şey yok. Marifet iltifata tabidir derler. Biz sadece Molla Yusuf’a iltifat ediyoruz. Bir hususa özellikle değinerek konuşmama son vermiş olacağım. Sual etmişler ahmak kimdir? Cevap: Dünyası için ahiretini feda edenler. Sual etmişler daha ahmak kimdir? Başkasının Dünyası için kendi ahiretini feda edenler. Ne bizim Dünyamız için, nede başkasının Dünyası için kendi ahiretimizi feda etmeyeceğiz. İnsan olarak bir Müslüman olarak elimizden geleni yapacağız. Buradan çıkacak talebeler inşallah denize atılan havuza atılan bir taş gibi bu dalga dalga büyüyecek. Bundan inşallah kıyamete kadar istifade edeceğiz. İnsanların en faydalısı insanlara hizmet edendir diyorum.’’

Açış konuşmalarının ardından temel atma töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Törene AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Abdurrahman Beyaz, Cuma Demir, İbrahim Felhan, Kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Hürriyet  


Geri Dön