24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa'da Türkiye'nin ilk Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. 5 firma ile tahsis sözleşmesi imzalanan proje 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.




Şanlıurfa'da 350 dönümlük alanda kurulacak Türkiye'nin ilk Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin (HOSAB) 15 firma ile sözleşme imzalanarak tahsis işlemleri yapıldı. HOSAB'da 7 bin 500 kişi istihdam edilecek. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, HOSAB için ilk protokolün 2 yıl önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile imzalandığını belirtti. 


2023 ÇITAMIZ YÜKSEK 

2023 çıtalarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, 60 milyar dolarlık hedefi tutturabilmek için mevcut pazarlarda payı yukarıya çıkarmak, ayrıca yeni pazarlar bulmak zorunda olduklarını kaydetti. HOSAB'ın sektörün sorunlarını çözme yönünde atılmış bir adım olarak değerlendirdiğini aktaran Tanrıverdi, "Hazır giyimciler için burada 350 dönüm alan ayrıldı. Bu alan arsa katılım ve altyapı maliyet bedeli alınmaksızın firmalarımıza tahsis edildi. 15 firma ile sözleşme imzalandı ve tahsis işlemleri yapıldı" dedi. 


7 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM 

HOSAB hazır giyim yatırımcılarına nispeten daha düşük maliyette üretim yapma imkânı sunacak. Sektöre ve bölgeye de yeni bir dinamizm kazandıracak. Proje 350 dönümde inşa edilecek ve 7 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Küme Koordinasyon Merkezi'nin yapılandırılması amacıyla işbirliği protokolü de imzalanacak proje 5 milyon lirayla hayata geçirilecek. HOSAB Projesi, yeni yatırım teşvik paketinde 6. Bölge'de yer alan Şanlıurfa'da 2'nci Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alıyor. 


İSTİKRAR OLMASA FABRİKALAR YÜKSELMEZ

Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin kalkınmaya devam ettiğini belirterek "Bu siyasi ve ekonomik istikrarın sonucu. Eğer istikrar olmasa Urfa'da 200'ün üzerinde fabrika şimdi yükselmez, geleceğe dönük 300 tane fabrika burada sıraya girmezdi" dedi. 


Sabah


Geri Dön