24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hilvan'da arazi toplulaştırma sorunları görüşüldü!

Şanlıurfa Hilvan'da arazi toplulaştırma sorunları görüşüldü!

Hilvan ilçesinde, toplulaştırma çalışmalarında yaşanan sorunlarla ilgili Hilvan Kaymakamlığı Koordinesinde, Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay Başkanlığında gerçekleştirildi.



Toplulaştırma çalışmaları konferansına, İlçe Tapu Müdürü Ramazan Adak, İlçe Ziraat Oda Başkanı Hikmet İpar, arazi toplulaştırma ile ilgili firmada yetkili mühendisler ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplulaştırma çalışmalarının, İlçe genelinde dört yıldır devam ettiğini, ancak şikayet ve bir takım tespitlerin ortaya çıktığını belirten Kaymakam Özay, “Bunun için konuyu detaylarıyla istişare etmek, eksikleri, talepleri görmek ve yürütülen proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek için toplantıyı düzenledik” dedi.

Toplantının temel amacının genel sorunları tespit etmek ve çözmek için çaba harcamak olduğunu belirten Özay, daha sonra firma yetkileri ve mahalle muhtarlarını dinledi.

En büyük sıkıntılarının ise sürekli bu bölgeye verilen mühendislerin değişmesi olarak belirten mahalle muhtarları, kendilerine bilgilendirme veya tebligat yapılmadığını, arazilerindeki yolun nerden geçtiğini, sadece kağıt üzerinden gösterdiklerini belirtti. Toplulaştırma ile ilgili firma yetkili mühendisler ise, projede olmayan yerler ile ilgili malzeme döküp yol açma yetkilerinin olmadığını ve çizilen projeye uymak zorunda olduklarını kaydetti.

İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, “Gördüğüm kadarı ile çok ciddi bir iletişim kopukluğu var. Burada muhtarların ilk defa duyduğu şeyler var. Firmanın yetkili mühendisleri vatandaş veya muhtar ile birlikte araziye çıkıp, projede senin yolun buradan geçiyor, buradan kanalizasyon çalışması yapılacak veya senin projede geçen yol sınırın burasıdır diye söylemiş olsalardı, iş biraz daha çabuk çözülmüş olurdu” diye konuştu.

Arazi toplulaştırma ile ilgili üst düzey yetkililerini davet edip, biran önce bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Özay, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.


Hürriyet 


Geri Dön