29 / 03 / 2024

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.


Alanda incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da turizmi etkileyecek her unsur her proje bizim için turistik şehir olma yolunda bir adımdır" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Bölgede sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Nihat Çiftçi, medeniyetler ve kültür şehri Şanlıurfa'nın değerlerini bu anlamda gün yüzüne çıkardıklarını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ahşap yol düzeneği, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmalarını inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti.


Projede sona doğru yaklaşıldığını dile getiren Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa kadim bir şehir. Bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin kültürü ile yoğrulmuş önemli bir merkezdir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilincinde olan bir kadro ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda Kale Eteği ve Kızılkoyun projelerimiz arkeologlar nezaretinde hassasiyetle sürüyor. Şanlıurfa da turizmi etkileyecek her unsur her projenin turistik şehir olma yolunda gelişim olduğunun farkındayız" dedi. Başkan Çiftçi, alandaki temaslarının ardından Barutçu Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını incelemek üzere bölgeden ayrıldı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön