29 / 03 / 2024

Şanlıurfa Selahaddin-i Eyyübi Parkı’nın temeli atıldı!

Şanlıurfa Selahaddin-i Eyyübi Parkı’nın temeli atıldı!

Şanlıurfa Ahmet Yesevi Mahallesine yaptırılan 80 Bin metrekarelik Selahaddin-i Eyyübi Parkı’nın temeli, gerçekleştirilen törenle atıldı. Vatandaşlar, kendileriyle sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi’ye bölgede yapılan dev park için teşekkür etti.



Büyükşehir Belediyesi tarafından modern sosyal yaşam projesi olarak tasarlanan 80 Bin metrekarelik Selahaddin-i Eyyübi Parkının temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Belediye Başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreni öncesinde alana gelen Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, kendileriyle sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi’ye bölgede yapılan dev park için teşekkür etti.


YÜZME HAVUZU YAPILACAK

Törende açılış konuşmasını yapan Başkan Nihat Çiftçi, Selahaddin-i Eyyübi Parkı’nın Şanlıurfalılara hayırlı olmasını diledi. Konuşmasının başında Selahaddin-i Eyyübi Parkı’nın sosyal bir yaşam alanı olduğunu söyleyen Başkan Çiftçi, parkın özelliklerini anlattı. Yüzme havuzu da yapacaklarını belirten Çiftçi, "Şuanda temelini atacağımız park Ahmet Yesevi mahallesinde olup Selahaddin-i Eyyübi ismini verdik. Parkımız 80 Bin metrekare üzerine kurulu olacaktır. 2 bin 500 metrekarelik alanda cami yapılırken, erkek ve kadınlar için ayrı ayrı yarı olimpik yüzme havuzu, yaz aylarında oluşan sıcak havadan dolayı çocuklarımız için kuru havuz yaparak burada serinleme imkanı bulacaklar. Piknik alanları, süs havuzları ve son düzenlememizle amfi alanı yapılacaktır. Mesire alanları, çocuk oyun alanları ve parkın içerisinde olması gereken bütün sosyal modernizeler ve donatılar yer alacaktır" dedi.


"ŞİARIMIZ, MİLLETE HİZMETTİR"

"Bizim şiarımız millete hizmettir" diyen Başkan Çiftçi, Şanlıurfa’nın her yerine yetişmek ve sorunları kökünden çözme odaklı çalıştıklarını söyledi. Konuşmasının devamında AK belediyelerin Anadolu’nun çehresini değiştirdiğini ifade eden Başkan Çiftçi, "Bizler hizmet insanıyız. Şanlıurfamızı 13 ilçemizle birlikte bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız ve her soruna yetişmek durumundayız. AK belediyeler, Anadoluyu çepeçevre değiştirerek istenilen güzelliğe çıkarmıştır. Allah’ın izniyle biz de elimizden geleni yaparak Şanlıurfalılara hizmet edeceğiz. Bizim şiarımız hizmettir. 2 yıl içerisinde Allah’ın izniyle Şanlıurfa’yı tozdan, çamurdan tamamen kurtarmak için gece gündüz esaslı bir şekilde çalışacağız. Hizmet için her kapıyı çalarak herkese gideceğiz. Şanlıurfa’nın gelişmesi ve Şanlıurfalıların kendi şehirlerinde mutlu olması bizim için çok önemlidir" dedi.


PROJEYİ 300 GÜNDE BİTECEK

Selahaddin-i Eyyübi Parkının kendi çevresine yeni bir nitelik ve vizyon kazandıracağının altını çizen Başkan Çiftçi, parkın 300 günde tamamlanacağını ifade etti. Çiftçi, "İnsanlarımızın bu bölgede nefes alması ve her türlü sosyal olanaktan faydalanması için bu dev parkı Allah’ın izniyle 300 günde tamamlayarak siz hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Vizyonumuzda daha çok projelerimiz var. Sizlerin destekleri ve AK Parti’yi kalbinizde yaşatmanız bizim için çok önemli. AK Belediyeler olarak 1 Kasım’da Ankara’da gururlu bir şekilde kaynak arayışına geçebilelim" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik ise, 80 bin metrekarelik alana kurulacak olan parka Selahaddin-i Eyyübi adının verilmesinin anlam ve içerik bakımından önemine vurgu yaptı. Parkın bölgede ve çevre mahallelere değer kattığını ve bu projeyi gerçekleştirdiği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi tebrik ettiğini belirten Faruk Çelik, "Büyükşehir Belediye Başkanımız, yalnız park yapmakla kalmıyor o parkı da anlamlandıracak güzel bir ismin burada yaşatılması için bu adımları atıyor" dedi


"ŞANLIURFA YATIRIM ALMAYA DEVAM EDECEK"

Şanlıurfa’ya hizmet etmekten onur duyduklarını ifade eden Çelik, yine Ak parti iktidarı le Şanlıurfa’nın yatırım almayı sürdüreceğini ifade etti. Çelik, "Yeni dönemde Şanlıurfa’yı ileriye götürerek Gaziantep’i, Kayseri’yi, Konya ve Bursa’yı yakalayarak bu kentlerle rekabet edeceğiz. Şu anda sanayi bölgesinde 12 bin 500 kardeşimiz istihdam edilmekte. Huzur ve barış ortamı devam ettiği taktirde yüz binler Şanlıurfa’da istihdam edilecek. Şanlıurfa AK Parti iktidarında yatırım almaya devam edecektir. Temelini attığımız bu güzel parkın açılışında da bir arada olmayı ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe Belediye Başkanları dev parkın temelin attı.



Hürriyet 


Geri Dön