20 / 04 / 2024

Şanlıurfa sokakları İtalya'nın turistik bölgelerine benzeyecek!

Şanlıurfa sokakları İtalya'nın turistik bölgelerine benzeyecek!

Şanlıurfa Belediyesi hazırladığı kültür projesiyle kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turistik bölgelerine benzer bir görüntüye kavuşturmayı planlıyor. Şanlıurfa Belediyesi, kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turizm bölgesindekiler gibi tasarlayacak.



Şanlıurfa Belediyesi, kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turizm bölgesindekiler gibi tasarlamaya hazırlanıyor.
Şanlıurfa Belediyesi hazırladığı kültür projesiyle kentin tarihi sokaklarını İtalya'nın turistik bölgelerine benzer bir görüntüye kavuşturmayı planlıyor. Belediyenin Avrupa Birliği'nden (AB) hibe almak için sunduğu Turizm Alt Yapı Destek Projesi geçtiğimiz aylarda onaylanmıştı. AB'den 10 milyon avro hibe almak için protokolü imzalayan Şanlıurfa Belediyesi, bu projenin gerçekleşmesi için de 25 milyon lira da kendisi ekleyerek tarihi sokakların her birini farklı renkli ışıkla ışıklandırmayı ve işaretlendirmeyi planlıyor.

IŞIĞIN PEŞİNDE
Yıldız Meydanı'ndan 58 Meydanı'na gitmek isteyen bir turistin o tarihti sokaktaki renkli ışıklandırmayı takip ederek hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gidebileceğe gibi işaretlendirmelerle sokaklarda ilerleyebileceği bildirildi. Mahmutoğlu Kulesine gitmek isteyen yerli yabancı turistler de aynı şekilde o sokağa ait renkli ışığı takip ederek tarihe yolculuğa çıkabilecek. Proje kapsamında Balıklıgöl, Yıldız Meydanı, Haşimiye Meydanı, Kara Meydanı, 58 Meydanı ve Göbeklitepe'de de iyileştirmeler yapılacak. Bu iyileştirmeyle yerli yabancı turist nereye gidebileceğini çok iyi bilecek. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eski Urfa olarak bilinen 14 tarihi mahalledeki tarihi sokaklar için proje hazırladıklarını belirtti. Başkan Fakıbaba, "Şu anda burası için 10 milyon avro hibe aldık. Bunun üzerine biz de 25 milyon lira ekleyecez ve Urfa'nın tarihi sokaklarını Allah'ın izniyle İtalya'nın turistik bölgelerine çevireceğiz. Zaten tarihi sokaklarımızda çalışmalar sürüyor. Özel İdaremizin de çalışmaları var. Sokaklarımız pırıl pırıl. Yeni projeyle daha da güzelleşecek" dedi.

Sabah Güney

Geri Dön