20 / 04 / 2024

Şanlıurfa SUKAY Projesi'nde çalışmalar son sürat!

Şanlıurfa SUKAY Projesi'nde çalışmalar son sürat!

Şanlıurfa'yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bölgede bir ilke imza atarak vatandaşlara su sporu ve bir çok sosyal donatıların mevcut olduğu bir merkez kuruyor.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen SUKAY projesinin tamamlanması için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından GAP Vadisi yanında bulunan alanda sürdürülen çalışmaları inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Şanlıurfa'yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bölgede bir ilke imza atarak  vatandaşlara su sporu ve bir çok sosyal donatıların mevcut olduğu bir merkez kuruyor.


Şanlıurfa ve bölge için emsal sayılacak SUKAY Projesinin Şanlıurfalılara hayırlı olmasını dileyen Başkan Çiftçi, çalışmaların son sürat devam ettiğini söyledi.


Şanlıurfa'nın su sporlarına doyacağını belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mız daha önceki  projelerle suyla buluşan bir şehir, fakat bugüne kadar suyun insan kullanımı noktasında gerek sportif anlamda gerek görsel anlamda, gerek yüzme anlamında  Büyükşehir Belediyesi tarafından örnek bir proje gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin yüzmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa genelinde 10 yüzme havuzumuz var. Allah'ın izniyle her ilçemize de yüzme havuzları yaparak gençlerimizin serinlemesi adında güzel çalışmalara imza atıyoruz. Şanlıurfa  gençliği için su sporlarını geliştirmek anlamında başlattığımız SUKAY projemizi inceledik. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Yüklenici firmamız projenin yüzde 50'nı gerçekleştirmiş durumda. İnşallah yaz aylarında projemizi bitirip vatandaşlarımızın kullanımına açmayı hedefliyoruz. Amacımız Şanlıurfalılara hizmet etmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu bakış açılıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa ve bölge için emsal niteliğinde olacak olan bu güzel çalışma ile Türkiye genelinde su sporlarıyla ilgili Türkiye'de on birinci olma özelliği taşıyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


GAP VADİSİNDE ÇALIŞMALAR SON SÜRAT


Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 861 bin dönümlük GAP Vadisi Projesinin 1. Etabındaki çalışmaları da denetleyen Başkan Nihat Çiftçi yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.


Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'da kaliteyi arttıracak, çok önemli bir projenin hayat bulması için çalışmalara son sürat devam ettiklerini söyledi.


Bölgenin en büyük sosyal yaşam alanı olacak dev projenin 1.Etabı olan Cumhuriyet Parktaki 120 dönümlük alanda yürüme yolları, su oyun parkı, çocuk oyun alanları, fitness alanları, anfi şeklinde tasarlanmış kuru havuz, havuz başı, kır düğünü alanları ve oturma birimleri yer alacak.


 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön