18 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da 2.7 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Şanlıurfa'da 2.7 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

T.C. Şanlıurfa 2. İcra Müdürlüğü, Şanlıurfa merkez Maşuk Köyü Kırmızıkaya Mevkiinde yer alan tarlayı 2 milyon 700 bin TL'den satışa çıkardı. Satış 06 Aralık 2011 Salı günü 11:00-11:10 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. ŞANLIURFA 2. İCRA MUDURLÜĞÜ

SAYI 2011/1703

ÖRNEK NO: 27

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

TAPU KAYDI: Ş.Urfa Mrk. Maşuk Köyü Kırmızıkaya Mevkii 442 parsel de kayıtlı taşınmaz

HALİ HAZIR DURUMU: Ekspertize konu taşınmaz belediyenin tasdikli imar planı dışında mücavir alanı içindedir. Toprak yapı itibari ile Kırmızı kahverengi bir yapıya sahip derin profili ve % 2-3 eğimli erozyon yönünden fakir ve organik maddece kahverengi toprak grubunda olup tınlı bir yapıya şahin olduğu görüldü. Arazi 2. sınıf kuru tarım arazisi vasfında olup Şanlıurfa Merkeze yakın Diyarbakır yolunun solunda üçüncü parsel.

MUHAMMEN BEDELİ: 2.700.000,00 TL'dir.

SAAT: 11.00-11.10

SATIŞ ŞARTLARI

1- Satış 06/12/2011 günü 11:00-11:10 saatleri arasında Ş.URFA 2. İCRAMÜD. KORİDORU adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydı şartıyla 16/12/2011 günü aynı yerde ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ile paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde on günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu harcının 1/2'si, ihale miktarının 18 % oranından hesaplanacak K.D.V. ihale damga vergisi ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler (emlak borcu), tapu harcının 1/2 si ve tellaliye harcı satış bedelinden Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.

3- İpotek sahibi alacaklılar diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddiaları ve dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca yasal faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve yasal faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacaktır, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin Müdürlüğümüzün yukarıda belirtilen dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 10/10/2011

(İCjfK'126) B- 66052

(*) İlgililer hakkı tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(www.bik.gov.tr)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön