28 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da 4 yılda 400 proje gerçekleştirildi!

Şanlıurfa'da 4 yılda 400 proje gerçekleştirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'i ziyaret etti. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'da 4 yılda 400 proje gerçekleştirdiklerini belirtti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'i ziyaret etti.


Viranşehir'de bir düğün salonunda 2 bin kişiye hitap eden Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'da 4 yılda 400 proje gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar Viranşehir'in onlarca sorununu çözdüklerini, Viranşehir’e adeta yeni bir Viranşehir kattıklarını söyledi.


“Viranşehir'e yeni bir Viranşehir kattık” diyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Bakan Çelik, “TOKİ'yi mi söyleyeyim, hükümet binasını mı söyleyeyim, Çırcıp Deresini mi söyleyeyim, köy yollarını mı, Adalet Sarayını mı, Küçük Sanayiyi mi, 47 okulu mu söyleyelim, say sayabildiğin kadar, 200 yataklı hastaneyi mi söyleyeyim. Allah'a şükür verdiğiniz helal oyların karşılığını vermek için bir an bile beklemedik, hep çalıştık yorulduk. Rabbime hamd ediyorum, sizlere karşı mahcup olmadık” dedi.


Önümüzdeki 2 yıl köy yolu diye bir sorun kalmayacak

Siyasette tecrübeleri olduğunu hatırlatan Bakan Faruk Çelik, “Bakın benim burada bir karış toprağım yok, benim bir evim yok, olmayacakta, ama ben açık ve net söylüyorum 4 sene nasıl hizmetkârınız olduysam, aynen gelecek 4 sene de hizmetkârınız olacağım. Siyasette tecrübelerimiz var, birikimlerimiz var, bu birikimlerimizi değerli milletvekili arkadaşlarımızla birlikte kullanacağız. Şimdi önümüzdeki 2 yıl köy yolu diye bir sorun kalmayacak, 2 yılda bu sorunu bitireceğiz. Nasıl artık birçok şey konuşulmuyorsa bu mesele mutlaka çözülecek, bunun planlamasını yaptık. 2 Kasım'dan itibaren Allah'ın izniyle köy yolları, öncelikle gurup yolları tamamen asfalt olacak. Köy yolları 2 sene içerisinde Şanlıurfa'da, Viranşehir'de, Ceylanpınar'da sorun olmaktan çıkacak. Bakınız Viranşehir'de, Ceylanpınar'da birçok asfalt yol yaptık, 60 Km civarında beton yol yaptık. Şimdi bunlar tamamlanacak ve bize artık köy yolu şikâyeti gelmeyecek. Bununla ilgili planlamamız tamam” diye konuştu.


Antalya kadar yeni bir enerjiyi ilave ettik Şanlıurfa'ya


Bölgenin önemli sorunlardan birinin de elektrik olduğunu belirten Bakan Çelik, “Burada enerjiyi takviye ettik, yani bir Antalya kadar yeni bir enerjiyi ilave ettik Şanlıurfa'ya. Ama burada arazi geniş, sulama yaygın, elektrik yoğun kullanılıyor. Dolayısıyla Şanlıurfa'da Temmuz, Ağustos ayında hatta Haziran ayında o kadar enerji sarfiyatı var ki, bu yalnız Şanlıurfa'yı değil Türkiye'deki enerji sistemini sarsıyor. Bunları ben size dostça, kardeşçe söylüyorum. Birçok tedbirler aldık ama bunlar yeterli değil” diyerek sorunların çözümü noktasından ellerinden gayreti fazlasıyla gösterdiklerini belirtti.  Dün temelini attıkları DSİ'ye ait projeleri hatırlatan AK Vekil adayı Faruk Çelik, “Suruç, Bozova, Hilvan, Viranşehir, Siverek ve Ceylanpınar sulama alanlarını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Böylece her yer cazibeyle sulamaya kavuşacak. Cazibe sulamasına kavuşunca da elektrik ihtiyacı ortadan kalkacak. Onun için dün 851 trilyonluk DSİ'de tören yaptık. Enerjiye ihtiyacını düşürdüğünüz an yani pompajla sulamadan kurtulduğunuzda, işte o zaman bu kesintiler ortadan kalkacak” şeklinde konuştu.


Vatandaşa devletin kapısını zulüm kapısı haline getirenlerle biz yollarımızı ayıracağız

İmar sorunlarını çözmek ve diğer hizmetleri gerçekleştirmek için iki tane formülleri olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti; “Birincisi; Ankara'yı buraya getirdik. Yok, öyle yağma. Viranşehirli, Ceylanpınarlı Ankara'ya gitmeyecek, herkes buraya gelecek, herkes burada sorunlarını çözüme kavuşturacak. 4 senede yaptığımız gibi. İkincisi; idarecilerde sorun yaşıyoruz. Vatandaşa tepeden bakan ve bizim de farkına varmadığımız, şikâyet de edemediği yöneticiler var. Adam bir şey olmuş, ne olmuş; Kaymakam olmuş, iyi oldun bize ne be adam. Vali olmuş, Bakan olmuş, Milletvekili olmuş, Müdür olmuş... Sen vatandaşın işini çözmek için oldun, vatandaşa işkence çektirmek için değil. Onun için; vatandaşa devletin kapısını zulüm kapısı haline getirenlerle biz yollarımızı 2 Kasım'da ayıracağız, çalışmayacağız onlarla. Bilsin o Kaymakam, o Müdürler, onlarla çalışmayacağız. Vatandaşın sorununu çözen, onun için terleyen yöneticilerle inşallah sizin hizmetkârınız olacağız.”


Hizmetleri ancak huzur ortamı varsa hayata geçebilir


Hiç kimsenin ümitsiz olmamasını, bugüne kadar birçok sorunun çözüldüğünü dile getiren Faruk Çelik, diğer sorunların birlikte çözüleceğini anlattı. Urfa'nın yalnız bir şeye ihtiyacı olduğunu; bu hizmetlerin ancak huzur ortamı varsa hayata geçebileceğini kaydeden Çelik, “Şanlıurfa'da iki tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurduk, üçüncüsünü de dolduralım diye sanayiciyi getirdik. Gençlerimize tarımda, sanayide iş verelim diye uğraşıyoruz fakat huzur ortamı bozulunca adam diyor ki yatırım yapmayız. Turist geliyor, turist gezecek, Şanlıurfa bir açık hava müzesi para bırakacak, esnafımız memnun olacak, oda diyor ki seferleri iptal ettik. Viranşehirliler, Şanlıurfalılar, Ceylanpınarlılar bu Kürt'e yapılacak en büyük kötülük, Türk'e, Arap'a yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.


Konuşarak çözemeyeceğimiz bir şey mi var

Çözüm Süreci ile birlikte bugüne kadar insan hakları anlamında talep edilen herşeyi verdiklerini, eskiden sadece yapılan yatırımların artık doğuya da yapıldığını anlatan Bakan Çelik, “Nedir bizi birbirimize düşürecek, bir şey mi var, bir sıkıntı mı var, konuşarak çözemeyeceğimiz bir şey mi var, yok. Peki, neden silah, neden terör, ne ihtiyaç var buna, bunu hepimizin düşünmesi gerekiyor. 80 Milletvekiliyle Meclis'e gidenler, siyasi partiye oy verdiğiniz için biz sizleri kınamıyoruz. Tabi ki siyasi partiye oy vereceksin, ama bizim kınadığımız ne biliyor musunuz, bizim kınadığımız demokratik yollardan Meclis'te sorunları çözmek için koşturmak varken bunu tercih etmiyorsunuz. Neyi tercih ediyorsunuz, hem Meclis'te olacağım, hem de silahla tehdit edeceğim. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok” diye konuştu.


O sırtını millete dayadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'nın siyasi hayatından da söz eden Faruk Çelik, konuşmasına şöyle devam etti; “Partileri 4 kez kapatıldı ama Recep Tayyip Erdoğan hiç bir zaman kırmadı, hiç bir kepengi kapatmadı. Ne yaptı, size geldi, millete geldi, derdini anlattı. Dedi ki; okulun yanından başörtülü kızımız geçirilmiyor. Ey millet; Kürtçe şarkı söyledi diye insanlar yurtdışına sürgün ediliyor, yani demokraside sorun var dedi, verin oyunuzu dedi, bu yasakları kaldıracağım dedi. Millet inandı, oyunu verdi. Peki, o muhtar olabiliyor muydu, muhtar olma şansı da yoktu ki, anayasal yasak gelmişti. Tayyip Erdoğan milletten destek istedi, sırtını millete dayadı millet getirtti, anayasayı değiştirtti. Tayyip Erdoğan muhtar olamayacaktı şimdi Cumhurbaşkanı oldu. Bu kapı herkese açık, gel sen de çalış, sende ol, engel var mı? Yap mücadeleni ol Başbakan, demokratik mücadele imkanları varken bunu kullanmayıp seçim biter bitmez 'sırtımı dağa dayıyorum' dedin mi, biz Allah'a güveniyor, millete sırtımızı dayıyoruz. Biz Çanakkale'de birlikteydik 1 Kasım'da da birlikte olacağız. 1 Kasım birlik günü, dirlik günü.”


Bakan Çelik'in Viranşehir ziyaretine Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mehmet Akyürek, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Barut ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Güneydoğu Gazetesi


Geri Dön