28 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, sit alanı içerisine kaçak inşa edilen yapılar yıkılıyor



Konik kubbeli evleriyle ünlü tarihi ilçede sit alanında kaçak inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı alınan ve bir süre önce yıkımına başlanan kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Toplam 17 kaçak evin bulunduğu belirtilen sit alanında bugün yıkılan evlerle birlikte toplam 12 evin yıkımının tamamlandığı, kalan 5 evin yıkımının ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği bildirildi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçede konut ihtiyacını karşılayıp, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için belediyenin TOKİ'yle protokol imzaladığını anımsattı.

Bu çerçevede sorunu çözmeye çalıştıkları dile getiren Özyavuz, şunları kaydetti:
"Alınan kararlar gereği yıkılacak evlerin bir kısmını daha önce yıkmıştık. Yıkım kararı çıkan ev sahipleri kendi istekleriyle evlerini boşaltıp bu konuda bize yardımcı oldular. Vatandaşlarımızın mağdur olmalarını istemiyoruz. Yıkım sırasında herhangi bir sorun yaşanmadı. Bu evler maalesef bizim başkanlığımızdan önce yapılan evlerdir. Dolayısıyla bizim dönemimizde kaçak yapılara müsaade etmedik. Evleri yıkılan vatandaşlarımız için Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yanındaki arazi üzerine tek katlı ve bahçeli evler yapılacak. Arazinin tapulaştırılması ve ifrazı yapıldı. Çalışmalar son aşamaya geldi. Ayrıca bazı ailelerimizin nüfusları kalabalık olduğu için kendilerine arsa tahsis edip kendi imkan ve zevklerine göre ev yapmalarını sağlayacağız."

Bu arada, sur dışında kalan mahalleler içerisindeki kaçak evlerin yıkılması gerektiğini de ifade eden Özyavuz, buradaki kaçak evlerin ilerleyen günlerde tespitini yapıp yıkımlarını gerçekleştireceklerini bildirdi.
AA


Geri Dön