25 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm rafa mı kaldırıldı?

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm rafa mı kaldırıldı?

Şanlıurfa'da eski hal pazarı çevresindeki kentsel dönüşüm projesi asılan tabeladan öteye gitmedi. Toplama Merkezi karşısında bulunan Eski Hal Pazarı çevresinde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu.



Şanlıurfa'da Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm 1. Etap Projesinin uygulanacağı Eski Hal Pazarına Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç döneminde bir çivi bile çakılmadı. 


Eski Hal Pazarı çevresindeki işyerleri kentsel dönüşüm çalışmaları projesi kapsamında birçok iş yeri sahipleriyle anlaşılıp, iş yerleri yıkıldı. Yıkımın üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın olmadığını gören sürücüler burayı Otopark olarak kullanmaya başladı. 


Eski Belediye Başkanı ve 25.dönem Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığını anımsatan vatandaşlar,büyük umutlarla onlarca iş yeri yıkılarak daha güzel daha modem bir şehir için sürdürülen çalışmalar durma noktasına geldi.Bu anlamda yıkılan işyerlerinin yerine herhangi bir çalışmanın olmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. 

 

Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarının başlatıldığını anımsatan vatandaşlar, çalışmaların yarım bırakıldığını, Mart 2014'te Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Celalettin Güvenç tarafından kentsel dönüşümün ağırdan alındığını eski hal pazarındaki işyeri sahiplerinden Ahmet Dodanlı:"Buraların kentsel dönüşümü eski belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından hızlı bir şekilde başlatıldığını anımsatarak, Ancak 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Celalettin Güvenç döneminde çalışmalar yavaşladı."ifadelerini kullandı. 


Ahmet Taş ise:"Kentsel dönüşüm ile birlikte büyük umutlarla beklediğimiz yeni işyerlerimize kavuşamadık.Başkan Güvenç döneminde çalışmalar yavaşladı.Çalışmaların bir an evvel hızlandırılmasını istiyoruz.Çalışmalar hızlı bir şekilde devam etsin ve bu kentsel dönüşüm projesi sonuçlandırılsın"ifadelerini kullandı. 


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYLIK 250 BİN LİRA ZARAR EDİYOR 

Eski hal pazarında iş yerleri yıkılan esnaflar Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin 250 Bin TL zarara girdiği iddia ediliyor. 


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen eski hal pazarının yerine yeni dükkânların yapılması konusunda hiçbir adım atılmayan kentsel dönüşüm projesi ile belediyenin burada aylık olarak 250 bin TL ye yakın bir zararının olduğunu iddia eden vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir belediyesine sitemde bulundular. 


Şanlıurfa Belediyesi ve  TOKİ  ile yapılan sözleşme ile 18 ay içerisinde bu dükkânlar yıkılıp yerine yenileri teslim edilecekti. 


Şanlıurfa Belediyesi burada bulunan iş yeri sahiplerine aylık olarak 750 ile 1250 TL arasında kira ücreti ödüyor. Kiralardan dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi aylık 250 bin lira zarar ettiği iddia ediliyor. 


Şafak Gazetesi 


Geri Dön