20 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet caddesi ve Bamyasuyu'nda "Kentsel Dönüşüm" projeleri çerçevesinde başlattığı yıkım çalışmaları sürüyor. Eski sanayi bölgesinde de TOKİ ile 'Paşakent Projesi' hayata geçirilecek.



Bakanlar Kurulu'nun "acele kamulaştırma" kararından dolayı oluşabilecek hukuki sorunları kolayca aşmayı planlayan Belediye yetkilileri, geçtiğimiz günlerde eski sanayi bölgesi esnafıyla bir toplantı yaptı. 


Bu arada Kobani'den yaşanan göç nedeniyle bazı araçların Suruç'a yönlendirilmesi kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmaları olumsuz etkiledi. 


Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde eski sanayi bölgesinde  TOKİ  ile birlikte 'Paşakent Projesi'ni hayata geçirecek. Birinci etap proje için ne zaman temel atma töreni düzenleneceği henüz belli değil. 


42 hektarlık alanı kapsayan proje için geçtiğimiz yıl 250 milyon liralık bir maliyet çıkarılmıştı. 1 etap proje alanında toplam 88 konutun bulunacağı öğrenildi. 


1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı uygulamalarının yapıldığı proje alanında toplam 715 nitelikli konut, AVM ve bağımsız bölümlerden oluşan 590 işyeri, ofis ve dükkan yer alacak. 73 ile 74 adet de ayrıca ticari birim bulunacak. 



Şanlıurfa Hizmet Gazetesi





Geri Dön