16 / 04 / 2024

Şanlıurfa’da toplu açılış töreni gerçekleşti!

Şanlıurfa’da toplu açılış töreni gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin temel atma töreni ile toplam yatırım tutarı 1,8 milyar lira olan 278 kamu ve özel sektör tesis ve projesinin resmî açılış törenine katıldı.



Topçu Meydanı’nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, vatandaşları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak başladı ve “Peygamberler şehri, evliyaların, medeniyetlerin ve mert insanların şehri Şanlıurfa’nın tüm ilçe ve mahallelerinde yaşayan kardeşlerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığının 499 milyon liralık yatırımını, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik merkezleri, hizmet binası, spor sahalarının, Harran Üniversitesi’nin 258 milyon liralık yatırımla 600 yataklı araştırma ve uygulama hastanesini, özel sektör tarafından 50 milyon liraya tamamlanan bir başka hastane ve çeşitli aile sağlığı merkezlerinin resmî açılışını yaptıklarını belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlurfa'ya 68 milyon liralık yatırım ve 13 milyon liralık çevre düzenlemesiyle Türkiye'nin en büyük müze kompleksini kazandırdıklarını dikkati çekerek, bu yatırımın da resmî açılışının bugün yapıldığını söyledi. Öğrencilerden bu müze kompleksini mutlaka gezmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şanlıurfa tarih, peygamberler şehri, evliyalar diyarı. Bu müzenin Şanlurfa’nın tanıtımı ve turizminin gelişmesinde önemli hizmetlere vesile olacağına inanıyorum” dedi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TOKİ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gibi pek çok kurum ve kuruluşun yatırımlarının da resmî açılışlarının bugün gerçekleştirileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ceylanpınar ilçesindeki tapu sorununu da çıkarılan kanunla çözüme kavuşturulduğunu söyledi. “Biz, sorun üretmeye değil, sorun çözmeye geldik. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılan hizmet, eser ve yatırımların Şanlıurfa'ya, bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, istisnalar dışında temel atma törenine katılmadığını ve bugün bir istisnanın yaşanacağını ifade ederek, Şanlıurfa’ya yapılacak şehir hastanesinin temel atma töreninin de gerçekleştirileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır. Dedim ki '30 büyükşehire en az birer şehir hastanesi kuracağız'. İşte Şanlıurfa'ya da bir şehir hastanesi kuruyoruz. Yakından takip ettiğim bu proje kapsamındaki hastaneler artık birer birer inşa edilmeye başlanıyor. Şu ana kadar 17 adet şehir hastanesi inşa edildi. Bugün de Şanlıurfa şehir hastanesinin temelini atarak bunu 18'e çıkartıyoruz” dedi.


Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin bin 700 yataklı, 6 ihtisas hastanesinde 60 adet ameliyathanesi ve 5 bin 100 araçlık kapalı otoparkıyla inşa edileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 1 milyar 151 milyon lira yatırım bedeline sahip olacağını kaydetti. Yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılacak hastanenin 25 yıl boyunca özel sektör tarafından işletildikten sonra kamuya devredileceğini ifade eden Erdoğan, bu yatırım da Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını dileğini ifade etti.


TOKİ Haber


Geri Dön