18 / 04 / 2024

Şanlıurfa'nın yol sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa'nın yol sorunu çözülüyor!

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi, 3 bin kırsal yerleşim bölgesine hizmet ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal bölgelerde altyapı sistemleri kuran Büyükşehir Belediyesi, yol ağlarıyla da ulaşım sorununu çözüme kavuşturuyor.




Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük 7'nci ili olan Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi, 3 bin kırsal yerleşim bölgesine hizmet ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal bölgelerde altyapı sistemleri kuran Büyükşehir Belediyesi, yol ağlarıyla da ulaşım sorununu çözüme kavuşturuyor.


Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ilçelere ve kırsal bölgelere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri Harran ilçesindeki kırsal mahallelerdeki stabilize yol, sathi asfaltlama, reglaj ve büz boru  çalışmalarını mevsim şartlarına bağlı olarak sürdürüyor


Kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Koyunluca, Başak, Aşağı Kesmeyekaya, Çepkenli, Alacalı, Yenidoğan, Yedikardeş, Uluağaç, Şibliye, Çatalhurma, Hurmalı, Oğlaklı, Turizm Yolunda önemli aşamaya geldi. Bu çalışmalar kapsamda Harran ilçesindeki kırsal mahallelerde toplam 1. ve 2. Kat sathi asfalt kaplama 79 km, Stabilize yol 78 km, Rotmix yama asfalt 163 km, Reğlaj 240 km, Büz boru 320 m çalışmaları yapıldı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde çalışmalarını mevsim şartlarına bağlı olarak sürdürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, koşulları iyileştirmek için çalışmaların aralıksız süreceğini belirtti.


 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön