24 / 04 / 2024

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu " Akçay Barajı'yla Sapanca Gölü’nden 40 milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Akçay Barajı, gölde ciddi rahatlama sağlayacak " dedi.



Sapanca Gölü'nden yılda 40 milyon metreküp su sağlanması ve enerji üretilmesi amacıyla inşa edilen Akçay Barajı'nda çalışmalar sürüyor. 


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile şantiye alanında yürütülen çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yetkililerden bilgi aldı. 


Toçoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin tek içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için başlattıkları Akçay Barajı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Türkiye'de ciddi kuraklık yaşandığına dikkati çeken Toçoğlu, "Bu kuraklık, Akçay Barajı Projemizin önemini daha da arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak baraj çalışmalarımızı en hızlı şekilde tamamlayarak, Sapanca Gölü ve şehrimizin geleceğini güvence altına alacağız” ifadesini kullandı.


Toçoğlu, barajda 20 milyon metreküp depolama sağlayacak gölet olacağını ifade ederek, şu bilgiyi paylaştı: 


"Ayrıca, 20 milyon metreküp de aktif hacimden istifade edilecek. Bu sayede yılda 40 milyon metreküplük su potansiyeli oluşturulmuş olacak. Akçay Barajı'yla Sapanca Gölü’nden 40 milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Akçay Barajı, gölde ciddi rahatlama sağlayacak. Ayrıca, barajdan elektrik enerjisi de üreteceğiz. Akçay Barajı, her yönüyle Sakarya’ya kazandıracak proje olacak."


Barajın 2016 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini aktaran Toçoğlu, başka alternatif kaynaklar üzerinde de çalıştıklarını kaydetti. 


Elmas da barajın alternatif su kaynağı özelliği açısından önemli bir proje olduğunu dile getirerek, Büyükşehir Belediyesine yatırımlardan ötürü teşekkür etti. 


AA


Geri Dön