19 / 04 / 2024

Sapanca Gölü’nden su alımı durduruldu!

Sapanca Gölü’nden su alımı durduruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, son yağışlarla birlikte Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su bulunması nedeniyle Sapanca Gölü’nden su alımını durdurdu. Kartepe, Başiskele, Körfez ve Gebze bölgelerinde açtığı 86 adet derin kuyuyu devreye a



İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını Yuvacık Barajı’ndan karşılıyordu. İki yıldır yaşanan kuraklığa bağlı olarak yeterli yağışların olmamasından dolayı baraj ihtiyacı karşılamıyordu. Bunun üzerine şehrin su ihtiyacının bir kısmını Sapanca Gölü’nden karşılayan İSU, bir yandan da Kartepe, Başiskele, Körfez ve Gebze bölgelerinde açtığı 86 adet derin kuyuyu devreye aldı.



31,17 MİLYON M3 SU BİRİKTİ


Ayrıca, sanayi kuruluşları ile yeşil alanların kullanma suyu ihtiyacı için de geri kazanım suyu verilmeye başladı. Bölgede son günlerde etkili olan yağışlar ve yeni yatırımların devreye alınmasıyla birlikte Yuvacık Barajı’nda su miktarı bugün itibariyle 31,17 milyon m3’e çıktı. Geçen yılın aynı tarihine göre 16 milyon m3 fark oluştu. Yuvacık Barajı’nda yeteri kadar su bulunması ve yeni yatırımların devrede olmasından dolayı Sapanca Gölü’nden bugün itibariyle su alımı durduruldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön