24 / 04 / 2024

Sapphire Tower'da çalışan işçi havalandırma boşluğunda bulundu!

Sapphire Tower'da çalışan işçi havalandırma boşluğunda bulundu!

Sapphire Tower´ın inşaatında çalışırken kaybolan işçi Serkan Çetin, havalandırma boşluğunda ölü bulundu



Çetin´in 15 metreden düştüğü belirlenirken, kaza olasılığının yanı sıra intihar ve cinayet ihtimali de araştırılıyor

GÖKDELENDE ÖLÜM!

Sapphire Tower´ın inşaatında çalışırken kaybolan işçi Serkan Çetin, havalandırma boşluğunda ölü bulundu. Çetin´in 15 metreden düştüğü belirlenirken, kaza olasılığının yanı sıra intihar ve cinayet ihtimali de araştırılıyor

Türkiye´nin en yüksek binası olan, Gültepe´deki Sapphire Tower´ın inşaatında çalışırken önceki gün kaybolan işçi Serkan Çetin´in cesedi havalandırma boşluğunda bulundu.
İnşaatın yapımını üstlenen ana firmada temizlik işlerinde çalıştığı belirtilen Serkan Çetin (26), önceki gün öğle yemeğinden sonra işe dönmeyince durum sorumlulara bildirildi. İş bitimi Serkan Çetin´in günlük kıyafetlerinin soyunma odasında bulunduğunu gören arkadaşları başına bir şey geldiğini düşünerek endişelendi ve bu kez inşaat güvenliğinden yardım istedi.
64 katlı Sapphire Tower´da yapılan aramalar sonrası Serkan Çetin ölü bulundu. Çetin´in cesedi, saat 22.30 sıralarında -5´deki havalandırma boşluğunda fark edildi...

Soruşturma sürüyor

Polisin yaptığı incelemede, Çetin´in yaklaşık 15 metre yükseklikten düşerek yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis, olayın ilk bakışta kaza gibi göründüğünü, ancak intihar ve cinayet ihtimalinin de değerlendirilerek soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

Talihsiz işçinin cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından nöbetçi savcının talimatı ile Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

216 METRE

İstanbul´da inşa edilen Sapphire Tower, 216 metre yüksekliğiyle Avrupa´nın ve Türkiye´nin en uzun binası olarak kabul ediliyor. Kiler GYO tarafından inşa edilen gökdelende alışveriş merkezi, rezidanslar ve Türkiye´nin en yüksek golf antrenman sahası da yer alıyor.
Milliyet/Süleyman KAYA


Geri Dön