25 / 04 / 2024

Sapphire'in en üst katına 360 İstanbul geliyor

Sapphire'in en üst katına 360 İstanbul geliyor

Türkiye'nin en yüksek binası olma özelliği taşıyan Maslak'taki Sapphire'in en üst katına 360 İstanbul restoranı geliyor. Seyir terası ile birlikte 360'ın şube sayısı üçe çıkıyor



Maslak-Levent hattına 261 metre yükseklikten bakan Türkiye'nin en yüksek binası Sapphire'in en iddialı bölümü İstanbul'u 360 derece açıyla gören seyir terasıydı. Sapphire'in ortak sosyal alanlarından birini oluşturacak Seyir terasına hangi restoranın geleceği ise merak konusuydu. Kiralaması Jones Lang La Salle tarafından yapılan Sapphire İstanbul'un seyir terasına gelecek restoran belli oldu: 360 İstanbul.

SEYİR TERASINA 360 YAKIŞIR
St. Antuan Kilisesi'nin hemen yanındaki Mısır Apartmanı'nın sekizinci katındaki mekan olarak bilinen 360 İstanbul, Sapphire seyir terası için henüz imzayı atmamış ancak yetkililer projeye sıcak baktıklarını belirtiyor. 360'a teklif Jones Lang La Salle'den (JLL) gitmiş. "İstanbul'u 360 derece gören bir alana 360 İstanbul yakışır" diyor JLL'in Başkanı Avi Alkaş.

TELESKOPLA SEYRİALEM
Seyir terasının kuzey cephesi Karadeniz tarafına güney cephesi ise Haliç'e bakıyor. İki köprü manzarası arasında yemek yeme keyfi verecek terasta yer alan teleskoplarla İstanbul 360 derece seyredilebiliyor.

RESTORANI ÜÇ ORTAK İŞLETİYOR
Mimarlığını Emir Uras'ın yaptığı işletmeciliğini ise Emir Uras, Mike Norman ve Sashah Khan'ın yaptığı 360 İstanbul'un Beyoğlu'ndaki restoranı hem yazlık hem kışlık bir mekan olma özelliğine sahip. 400 kişilik mekan için yaklaşık 1.5 milyon dolar harcanmıştı. 360'ın Beyoğlu'ndaki mekanı dışında bir de sezonluk Suada'da yeri var. Mekan özellikle gece eğlencelerine ev sahipliği yapıyor.
Pınar Çelik/Sabah

İstanbul Sapphire Çarşı görücüye çıktı!


Geri Dön