19 / 04 / 2024

Saraçhane'deki caddenin adı '15 Temmuz Şehitleri Caddesi' oldu!

Saraçhane'deki caddenin adı '15 Temmuz Şehitleri Caddesi' oldu!

Hain darbe girişiminin ardından toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin önündeki caddenin isminin 15 Temmuz Şehitleri Caddesi olmasını oy birliğiyle kabul etti.



Hain darbe girişiminin ardından toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin önündeki caddenin isminin 15 Temmuz Şehitleri Caddesi olmasını oy birliğiyle kabul etti


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminde Saraçhane’deki belediye binasının önünde ve Türkiye genelinde şehit olan kahramanları unutmadı.


Belediye Meclisi’nde, AK Parti Grubunun önerisi ve CHP Grubunun katılımıyla hazırlanan ve oybirliğiyle kabul edilen raporda, “Şehzadebaşı Caddesi’nin aksının kısaltılarak Haşim İşcan Geçidi üstünden başlayıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden Gençtürk Caddesi kesişimine kadar olan 250 metrelik yolun “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” olarak isimlendirilmesi uygun görülmüştür” denildi.


Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, “Başkanımız Kadir Topbaş'ın talimatıyla hazırlanan raporla, hain darbe girişiminde bu caddede, İstanbul’da ve Türkiye genelinde şehit düşen vatandaşlarımızın aziz hatırası burada yaşatılacak” dedi.


15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul genelinde şehit düşen 95 kişinin isimleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde konulan dev panoda yaşatılıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi 



Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde Saraçhane'deki belediye binasının önünde ve Türkiye genelinde şehit olan kahramanları unutmadı. 


FETÖ'cü cuntacıların kalkışmalarının ardından İBB'nin meclis üyeleri toplanarak belediye binasının önünden başlayan ve Gençtürk Caddesi'nin kesişen noktasına kadar uzanan yolun "15 Temmuz Şehitleri Caddesi" olmasına karar verdi. Meclis'te, AK Parti Grubunun önerisi ve CHP Grubunun katılımı ile hazırlanarak oybirliği sağlanıp kabul edilen raporda şehitlerin anısına isimlerinin verileceği güzargahla ilgili "Şehzadebaşı Caddesi'nin aksının kısaltılması sonrasında Haşim İşcan Geçidi üstünden devam edecek, İBB'nin önünden Gençtürk Caddesi kesişimine doğru olan 250 metrelik yolun '15 Temmuz Şehitleri Caddesi' olarak isimlendirilmesi uygun görülmüştür." denildi.


Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan, “Hain darbe girişiminde belediyemizin önü ile İstanbul'da ve Türkiye genelinde şehit düşen vatandaşlarımızın aziz hatırası caddemizde yaşatılacak.” diye konuştu. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İstanbul çapında şehit düşen 95 kişinin isimleri ise İBB binasının önüne konulan dev panoda yer alıyor.




Zaman


Geri Dön