26 / 04 / 2024

Saraçoğlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Saraçoğlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Saraçoğlu Lojmanları'nın bulunduğu Namık Kemal Mahallesi'nin tarihi doku korunarak Ankara'ya kazandırılması projesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve TMMOB işbirliği yapacak...



Saraçoğlu Lojmanları'nın bulunduğu Namık Kemal Mahallesi'nin tarihi doku korunarak Ankara'ya kazandırılması projesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı,  Ankara  Ticaret Odası ve TMMOB işbirliği yapacak. 


Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya, proje kapsamında Saraçoğlu Mahallesindeki kütüphanede düzenlenen törende, bölgenin Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olduğunu belirtti. Toplam 75 binanın bulunduğu 94 bin 297 metrekarelik bölgenin yenilenmesine birçok açıdan ihtiyaç duyulduğunu anlatanKaya, bu alanın devlet mahallesi olma statüsünün kaldırıldığını, dönüşüm kapsamında bütün bina ve ağaçların korunarak, bölgenin Ankaralıların hizmetine sunulacağını söyledi. Kaya, bölgedeki binaların mekanik sistemlerinin de iflas ettiğine dikkati çekti. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen de bölge hakkında bir fikir birliği içerisinde olduklarını belirtti. 

Çalışmaları sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttüklerine işaret eden Gürgen, bütün Ankaralıların projenin ortağı olacağını kaydetti. 


Gürgen, "Saraçoğlu Mahallesi ve Çevresi Geleceğini Arıyor" şeklinde bir ulusal proje ve fikir yarışması düzenlemeyi planladıklarını da ifade ederek. "2015 yılının Ocak ayında, yarışmayı kazanmış projeyle karşınızda olacağız" diye konuştu. 


Ankara Son Söz 


Geri Dön